Home » Cultură » Lungmetrajul „Under the Tree”, de Hafsteinn Gunnar Sigurðsson, a primit trofeul Anonimul 2018

Lungmetrajul „Under the Tree”, de Hafsteinn Gunnar Sigurðsson, a primit trofeul Anonimul 2018

Lungmetrajul „Under the Tree”, de Hafsteinn Gunnar Sigurðsson, a primit trofeul Anonimul 2018
Publicat: 12.08.2018
"Under the Tree", o producţie Islanda-Danemarca-Polonia regizată de Hafsteinn Gunnar Sigurðsson, a primit trofeul Anonimul 2018 pentru cel mai bun lungmetraj, la cea de-a 15-a ediţie a festivalului, care se desfăşoară în perioada 6 - 12 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

Sâmbătă seară, a avut loc gala de închidere a celei de-a 15-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, în cadrul căreia publicul a hotărât câştigătorii, potrivit organizatorilor, scrie Mediafax.

Trofeul Anonimul 2018 pentru lungmetraj a fost decernat în prezenţa regizorului Hafsteinn Gunnar Sigurðsson. Lungmetrajul „Under the Tree” a fost prezentat în premieră mondială în competiţia Orizzonti a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia în 2017.

La aceeaşi gală, premiul publicului pentru cel mai bun scurtmetraj străin a fost acordat filmului „Retouch”, în regia lui Kaveh Mazaheri (Iran), în timp ce premiul publicului pentru cel mai bun scurtmetraj românesc a revenit peliculei „Totul e foarte departe”, în regia lui Emanuel Pârvu.

Premiul Ovidiu Bose Paştină, oferit de Fundaţia Anonimul, a revenit filmului „Madre/ Mother”, de Rodrigo Sorogoyen (Spania).

Vineri, regizorul kazah Emir Baigazin a primit Trofeul Anonimul pentru contribuţia sa la frumuseţea cinematografiei universale.

„Împart acest premiu cu echipa mea. Nu există regizor care să facă filme de unul singur, de fiecare dată este vorba despre echipă, despre echipa tehnică şi despre echipa de creaţie. Nu în ultimul rând, este o onoare să fiu pe lista celor care au primit acest trofeu de-a lungul timpului”, a spus regizorul în discursul său de acceptare a premiului, înmânat de Miruna Berescu, directorul Anonimul.

După ce a primit trofeul, regizorul Emir Baigazin a prezentat publicului din Camping „The Wounded Angel”, proiectat la Festivalul de Film de la Berlin, în secţiunea Panorama, în 2016, alături de filmul său de debut, „Harmony Lessons”, recompensat cu Ursul de Argint pentru contribuţie artistică extraordinară, pentru imaginea semnată de Aziz Zhambakiyev, la Berlinale 2013.

O retrospectivă a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul 2018 va debuta pe 31 august, la ARCUB şi Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti. Publicul va putea vedea, în perioada 31 august – 2 septembrie, o selecţie a filmelor din competiţiile de lungmetraje, scurtmetraje şi din secţiunile non-competitive ale festivalului.

Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul este un eveniment organizat de Fundaţia Anonimul şi Asociaţia FAMart, cofinanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Centrul Naţional al Cinematografiei şi Uniunea Cineaştilor din România.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase