Home » Cultură » Armada, un nou imprint dedicat autorilor science fiction, fantasy & thriller a fost lansat de editura Nemira

Armada, un nou imprint dedicat autorilor science fiction, fantasy & thriller a fost lansat de editura Nemira

Armada, un nou imprint dedicat autorilor science fiction, fantasy & thriller a fost lansat de editura Nemira
Publicat: 18.10.2018
Nemira a inaugurat, luni, un nou proiect editorial, Armada, un imprint dedicat literaturii science fiction, fantasy şi thriller, arată un comunicat remis MEDIAFAX.
Noul imprint îşi propune să lanseze săptămânal cele mai noi cărţi de science fiction, fantasy şi thriller, în ton cu piaţa de carte internaţională, dar şi autori consacraţi mereu actuali pentru noile generaţii de cititori, în colecţia Armada Clasic, scrie Mediafax.
 
„După aproape 30 de ani în care a adus pe piaţa din România cea mai consistentă ofertă de carte science fiction, fantasy horror şi thriller, prin autori clasici precum Arthur C. Clarke, Frank Herbert, Philip K. Dick sau Stephen King, dar şi prin cei mai populari autori de azi, ca George R.R. Martin, Andrzej Sapkowski sau Diana Gabaldon, povestea continuă cu Armada, coordonată de Marian Coman ca redactor-şef”, se arată în comunicat.
 
„Urmărim cu mare atenţie, de o bună bucată de vreme, tot ceea ce se întâmplă în zona aceasta a literaturii şi ne propunem să aducem cititorilor de azi cărţile prezentului. Tot ceea ce se scrie acum mai bun în literatura science-fiction, fantasy şi thriller. Braţ la braţ cu aceste lecturi proaspete aflate în atenţia juriilor marilor premii de gen, o să readucem, desigur, şi capodoperele genului pentru noile generaţii de cititori. Armada va fi, suntem siguri, o colecţie de romane care vor fascina, vor îngrozi şi vor chema la aventură”, declară Marian Coman.
 
Armada este inaugurat cu volumul „Băiatul de pe pod”, de M. R. Carey, care înfăţişează o postapocalipsă zombie din acelaşi univers cu bestsellerul „Fata cu toate darurile”. Tot în primul val de cărţi lansate se află şi un roman nou de Douglas Adams, „Dirk Gently – Agenţia de Investigaţii Holistice”, volum ecranizat într-un serial de două sezoane pe Netflix România, şi un fantasy urban petrecut în New York, „Umbra magiei”, de Kat Howard.
 
În noiembrie este anunţat un nou roman de Stephen King, „Frumoasele adormite” (în curs de ecranizare), dar şi „Oraşul companiei”, de Madeline Ashby, un amestec de noir şi science fiction din viitorul apropiat.
 
În 2019 vor apărea „The Invisible Library”, de Genevieve Cogman, „The Heroes”, de Joe Abercrombie, „Trail of Lightning”, de Rebecca Roanhorse, „Annihilation”, de Jeff VandeerMeer, „Summerlands”, de Hannu Rajaniemi, „The Dispossessed”, de Ursula K. Le Guin, „The Chalk Man”, de C. J. Tudor, „Something in the Water”, de Catherine Steadman.
 
Editura Nemira a fost prima din România care a publicat în mod programatic literatură science fiction, fantasy şi horror, începând din 1992, în colecţia Nautilus. De colecţiile sale sunt legate apariţiile în română ale unor titluri cult ca „Vânătorul de recompense”, de Philip K. Dick, „Carrie” şi „Shinning”, de Stephen King, în 1993. După 2005, Nemira a continuat publicarea de science-fiction, fantasy şi horror, ajungând la peste 500 de titluri. Portofoliul său include serii de autor precum George R.R. Martin, Philip K. Dick, Orson Scott Card, Arthur C. Clarke, Suzanne Collins, Vernor Vinge, Dan Simmons şi Peter F. Hamilton.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase