Home » Cultură » „Istoria cuplurilor regale”, volumul care relatează povestea a 11 perechi nobile istorice

„Istoria cuplurilor regale”, volumul care relatează povestea a 11 perechi nobile istorice

„Istoria cuplurilor regale”, volumul care relatează povestea a 11 perechi nobile istorice
Publicat: 22.10.2018
Volumul "Istoria cuplurilor regale. Puterea la patru mâini", de Jean-François Solon, aduce la editura Nemira povestea a 11 cupluri regale care au scris istoria împreună, din antichitate şi până în epoca modernă, arată un comunicat remis MEDIAFAX.
Jean-François Solon cercetează femeia de lângă bărbatul de la putere şi invers, pentru a dezvălui istoria „la patru mâini” a cuplurilor în decurs de 14 secole: de la Iustinian şi Teodora la Nicolae al II-lea şi Alexandra, scrie Mediafax.
 
Volumul analizează cazuri precum Ludovic al XVI-lea şi Maria Antoaneta, Napoleon al III-lea şi Eugenia şi împăratul Franz Joseph şi împărăteasa Sissi.
 
„Este arta guvernării un privilegiu exclusiv masculin? Ce ar fi un suveran fără consoarta lui? Cum ar fi arătat istoria, dacă femeile nu ar fi stăpânit din umbră sau la vedere? Povestea captivantă a cuplurilor regale îmbină fermecător registrul domestic şi personal cu istoria, politica şi religia, pentru că intimitatea celor care conduc este întotdeauna strâns legată de datoria faţă de patrie”, notează editorii.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase