Home » Cultură » Scriitorul Camille Pascal a recompensat cu marele premiu al Academiei Franceze pe 2018

Scriitorul Camille Pascal a recompensat cu marele premiu al Academiei Franceze pe 2018

Scriitorul Camille Pascal a recompensat cu marele premiu al Academiei Franceze pe 2018
Publicat: 26.10.2018
Scriitorul Camille Pascal, care i-a fost consilier fostului preşedinte al Franţei Nicolas Sarkozy, a fost recompensat cu marele premiu pentru roman al Academiei Franceze pe 2018, pentru volumul "L’Été des quatre rois", apărut la editura Plon, potrivit Le Parisien.

Volumul istoric scris de Camille Pascal prezintă perioada din istoria Franţei cuprinsă între 25 iulie şi 16 august 1830, când s-au succedat pe tron patru regi, Charles al X-lea, Louis al XIX-lea, Henri al V-lea şi Louis-Philippe I. Pascal, în vârstă de 52 de ani, care în prezent este consilier de stat şi a fost şi secretar general al grupului France Télévisions, în perioada 2007 – 2011, se foloseşte de stilul jurnalistic pentru a reda evenimentele acelei perioade tulburi, scrie Mediafax.

Anul trecut, marele premiu pentru roman al Academiei Franceze i-a fost decernat lui Daniel Rondeau, pentru volumul „Mécaniques du chaos”. Premiul decernat joi seară de Academia Franceză, instituit în 1914, deschide sezonul marilor trofee literare din Franţa, un „maraton cultural” unic în lume. Cel mai prestigios şi mai râvnit dintre aceste premii, Goncourt, va fi decernat anul acesta pe 7 noiembrie.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase