Home » Cultură » India a inaugurat cea mai mare statuie din lume – VIDEO

India a inaugurat cea mai mare statuie din lume – VIDEO

India a inaugurat cea mai mare statuie din lume – VIDEO
Publicat: 31.10.2018
India a prezentat cea mai mare stauie din lume ce îl înfăţişează pe liderul independenţei ţării, Sardar Vallabhbhai Patel. Statuia cu înălţime de 182 de metri este de două ori mai mare decât Statuia Libertăţii şi deţine lifturi ce vor putea transporta peste 15.000 de turişti într-o zonă panoramică a statuii.

Prezentarea statuii nu a fost, însă, primită cu aplauze de toţi localnicii, unele comunităţi au protestat privind lipsa compensaţii pentru terenurile utilizate pentru construcţie. Conform The Guardian, statuia comemorează eforturile lui Patel de unificare a sute de comunităţi în India de astăzi, la scurt timp după obţinerea independenţei. 

Prim-ministrul Indiei, Narendra Modi, a declarat că statuia reprezintă „un răspuns pentru cei ce pun la îndoială existenţa Indiei”. Figura din bronz a lui Patel are la bază o grădină şi un muzeu memorial. Întreaga construcţie a costat 400.000.000 de dolari şi s-a desfăşurat pe parcursul a patru anI. 

 

Titlul de cea mai înaltă statuie din lume s-ar putea să nu fie deţinut pentru mult timp din cauza lucrărilor ce sunt în desfăşurare pentru construirea statuii unui rege hindus pe ţărmul din Mumbai, tot în India. Statuia cu o înălţime de 212 metri îl va înfăţişa pe conducătorul Chhatrapati Shivaji din secolul XVII şi va fi gata peste doi ani

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase