Home » Cultură » Opt lucruri pe care nu le ştiai despre îndrăgitul actor Tom Hardy

Opt lucruri pe care nu le ştiai despre îndrăgitul actor Tom Hardy

Publicat: 10.11.2018
Tom Hardy este considerat unul dintre cei mai talentaţi actori din generaţia sa. De asemenea, este cunoscut pentru faptul că deseori nu joacă după regulile de la Hollywood. Încă de la debutul său din 2001, actorul originar din Londra a colaborat cu unii dintre cei mai talentaţi producători de film.

Acesta a devenit cunoscut după ce a jucat rolul principal în serialul Taboo, dar şi în urma nominalizării la Oscar pentru rolul său din filmul The Revenant. 

În prezent, după şase ani de la primul său rol într-un film inspirat din benzile desenate, Tom Hardy interpretează rolul unui jurnalist pe jumătate extraterestru în filmul Venom

A câştigat un concurs de frumuseţe televizat

Practic, Tom Hardy a debutat pe micile ecrane în 1998 când a participat la un concurs de frumuseţe din cadrul matinalului britanic The Big Breakfast. Printre lucrurile pe care le-a prezentat despre el, Tom Hardy, care pe atunci avea 21 de ani, afirma că îl idolatrizează pe Gary Oldman, îl admira pe Eddie Izzard şi dorea să scrie şi să-şi producă propriul scurtmetraj.  De asemenea, nu îi plăcea fotbalul. 

Tom Hardy în pelicula Venom/ Credit foto: Hepta

A debutat în miniseria Camarazi de război

În septembrie 1998, Tom Hardy a primit un rol în miniseria produsă de Steven Spielberg despre Al Doilea Război Mondial, numită Camarazi de război (Band of Brothers, 2001). Atunci când a fost întrebat despre experienţa sa în miniserie, Hardy a declarat: „Camarazi de război a fost primul meu loc de muncă. Nu am avut nicio experinţă anterioară în faţa camerelor, aşadar a fost dificil. Mi-am făcut documentarea, nu că aş fi avut nevoie. Am jucat în două episoade şi am avut 12 replici”. 

Pe marile ecrane, Hardy a debutat în 2001 când l-a interpretat pe Twombly în filmul Black Hawk Down (Elicopter la pământ!).

Michael Fassbender i-a fost coleg de şcoală

În timp ce participa la cursurile Şcolii de teatru din Londra, Tom Hardy s-a împrietenit cu un alt sutdent ce era cu doi ani mai mare decât el, Michael Fassbender. „Era un actor foarte serios”, declara Hardy. „Îmi amintesc că a jucat rolul unui irlandez întors din Primul Răzvoi Mondial ce fusese un adevărat atlet, dar care ajunsese în scaun cu rotile. Chiar şi în timpul pauzelor de masă nu ieşea din personaj. Era unul dintre cei mai buni actori din clasă”, a adăugat Hardy. 

S-a luptat cu dependenţa de alcool şi droguri de la o vârstă fragedă

Fiind o stea în devenire, Hardy a fost forţat să facă faţă unei probleme cu care se confrunta încă din adolescenţă: o dependeţă puternică de droguri şi alcool, conform Mentalfloss. După încheierea filmului Star Trek: Nemesis (2002), Hardy s-a internat la dezintoxicare. „Nu am vrut ca nimeni să ştie că am pierdut controlul, dar nu mă puteam ascunde. După 28 de zile şi după ce i-am ascultat şi pe cei din jur am realizat că am o problemă”, declara Hardy în 2014. 

Îşi atribuie talentul la actorie faptului că ştie să mintă foarte bine

Tom Hardy / Credit foto: Hepta

Atunci când a fost întrebat de ce a ales o carieră în actorie, Hardy a declarat că „în cele din urmă nu aveam de ales. Aveam multe lucruri în minte, dar nu voiam să fac ceva plictisitor. Singurul lucru care îmi capta atenţia era actoria. Am fost mereu un mincinos, mereu am avut capacitatea să manipulez. Mereu am primit ce am dorit. Actoria este un amestec de minciuni şi manipulare”. 

Preferă rolurile de răufăcător, deoarece eroii sunt plictisitori

În timpul unei discuţii privind rolul său din filmul Venom, Hardy a declarat că: „Am avut multe roluri de răufăcători şi există probabil unele motive pentru acest lucru. În primul rând răufăcătorii sunt mai interesanţi decât supereroii pe care îi consider plictisitori. Gândul că ar trebui zilnic să joc un personaj plictisitor mă înspăimântă aşa că nu mă deranjez. Pe de altă parte îmi amintesc când eram mic îmi era mereu teamă de faptul că eram mic, slab, vulnerabil şi aş fi putut fi rănit cu uşurinţă. Acum interpretez lucruri de care m-am temut cândva”. 

Hugh Jackman crede că Hardy este potrivit pentru rolul lui Wolverine

Credit foto: Hepta

În cadrul unui interviu, Hugh Jackman a declarat că rolul lui Wolverine pe care el l-a interpretat până acum ar fi potrivit şi pentru Tom Hardy. 

Hardy crede că ar putea fi un James Bond excepţional

Tom Hardy şi-a prezentat interesul pentru rolul lui James Bond dacă filmul va fi regizat de Christopher Nolen. „Am discutat cu Nolan, producătorii Barbara Broccoli şi Michael G. Wilson de-a lungul timpului. Chiar iubesc personajul şi întotdeauna mi-am dorit să-l joc”. 

Vă recomandăm so citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase