Home » Cultură » Unul dintre fii lui Alain Delon scrie o carte despre imposibila relaţie a unui fiu cu tatăl său

Unul dintre fii lui Alain Delon scrie o carte despre imposibila relaţie a unui fiu cu tatăl său

Unul dintre fii lui Alain Delon scrie o carte despre imposibila relaţie a unui fiu cu tatăl său
Publicat: 14.11.2018
Alain-Fabien Delon, mezinul actorului Alain Delon, debutează cu un roman inspirat din propria viaţă, despre un adolescent care "speră să îşi găsească identitatea", în condiţiile în care tatăl acestuia este o personalitate "cu greutate", potrivit Le Figaro.

Volumul „De la race des seigneurs”, scris de Alain-Fabien Delon, devenit celebru ca manechin, va apărea la editura Stock, în ianuarie 2019, scrie Mediafax.

Jurnalistul francez Alain Jean-Robert a publicat pe contul său de pe reţeaua de micro-blogging Twitter un rezumat al romanului: „Alex Duval, în vârstă de 18 ani, visează să devină actor, ca tatăl său”. Iniţialele personajului sunt aceleaşi ca ale autorului volumului. Iar personajul principal este prezentat drept „un copil care nu a fost crescut şi nici privit de tatăl său”.

Titlul romanului este o referire la filmul din 1974 „La Race des seigneurs”, regizat de Pierre Granier-Deferre, în care Alain Delon juca rolul unui politician ce îşi sacrifică familia pentru carieră.

Ca şi tatăl său, Alain-Fabien Delon, în vârstă de 24 de ani, este o vedetă a casei de modă Dior, iar, în prezent, încearcă să îşi construiască o carieră de actor. Divergenţele dintre cei doi sunt binecunoscute, la 18 ani, Alain-Fabien îl acuza pe celebrul său tată de abandon.

Alain Fabien este rod al relaţiei pe care actorul a avut-o cu modelul danez Rosalie van Breemen între anii 1987 şi 2002. Cu acelaşi model, Delon a mai avut o fiică, în vârstă de 27 de ani, Anouchka, ce este actriţă. Actorul mai are doi copii, Christian Aaron „Ari” Päffgen, în vârstă de 56 de ani, şi actorul Anthony Delon, în vârstă de 54 de ani.

Alain Delon a jucat în pelicule precum „Rocco şi fraţii săi” (1960), „În plin soare” (1960), „Eclipsa” (1962), „Ghepardul” (1963), „Laleaua neagră” (1964), „Samuraiul” (1967), „Borsalino” (1970), „Notre histoire” (1984), „Pe cuvânt de poliţist” (1985).

În 1964, Alain Delon a fost nominalizat pentru prima dată la Globul de Aur. În 1977 a ajuns pe lista favoriţilor la premiile César, pentru rolul principal din „Mr. Klein”, de Joseph Losey, iar interpretarea din „Notre Histoire”, de Bertrand Blier, i-a adus, în 1985, premiul pentru cel mai bun actor. La Festivalul de la Berlin a primit Ursul de Aur onorific în 1995, iar, în 2005, a fost numit Ofiţer al Legiunii de Onoare de preşedintele francez Jacques Chirac.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase