Home » Cultură » Antonio Casalinho, noua stea a baletului, în vârstă de doar 15 ani, va dansa la Opera Naţională din Bucureşti

Antonio Casalinho, noua stea a baletului, în vârstă de doar 15 ani, va dansa la Opera Naţională din Bucureşti

Antonio Casalinho, noua stea a baletului, în vârstă de doar 15 ani, va dansa la Opera Naţională din Bucureşti
Publicat: 09.12.2018
Tânărul portughez Antonio Casalinho, considerat o nouă stea a baletului mondial, va dansa pe scena Operei Naţionale din Bucureşti (ONB) pe 17 decembrie, de la ora 18.45, pentru a acorda o şansă la viaţă unei fetiţe bolnave din România, se arată într-un comunicat de presă.
La nici 16 ani, tânărul balerin portughez Antonio Casalinho este considerat noua stea a baletului mondial şi va oferi un adevărat regal de balet clasic şi contemporan alături de elevi ai Conservatorio Inteternational de Ballet e Danca Annarella Sanchez din Portugalia şi de balerini de la Liceul de Coregrafie „Floria Capsali” din Bucureşti.
 
Toţi banii strânşi în urma spectacolului vor fi donaţi către Rebeca Cojocariu, o fetiţă de 5 ani care suferă de o boală rară şi pentru care medicii încă nu au găsit o soluţie. Robert Enache şi Mihaela Soare, prim balerini ai Operei Naţionale Bucureşti, s-au alăturat şi ei cauzei şi vor dedica Rebecăi o variaţie din spectacolul de balet „Spărgătorul de Nuci”, de P. I. Ceaikovski, pe 16 ianuarie.
 
Tânărul portughez António Casalinho este considerat cel mai promiţător balerin al momentului. Acesta a câştigat cea mai mare competiţie pentru tineri balerini din America – Youth America Grand Prix. Totodată, în 2017 a câştigat „Portugal got talent”, iar, în iulie 2018, a obţinut medalia de aur la Concursul internaţional de balet de la Varna, Bulgaria.
 
Rebeca Cojocariu, fetiţa care este imaginea acestui spectacol, suferă de boala Batten, o maladie genetică degenerativă rară. Această boală se manifestă începând cu vârsta de 2-3 ani, iar starea sănătăţii copiilor diagnosticaţi se degradează ireversibil (la 4-5 ani începe să se instaleze o formă de demenţă), iar între 8 şi 12 ani survine decesul. În faţa acestei situaţii teribile, părinţii Rebecăi au renunţat la tot şi s-au mutat în Germania, pentru a avea acces la un tratament care încetineşte efectele bolii. Aceştia speră să câştige timp astfel încât ştiinţa să descopere un leac miraculos, se mai arată în comunicatul de presă.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase