Home » Cultura » Descoperă Acum: La doi ani de la un cutremur puternic, două insule se apropie una de alta. Peste 100 de exoplanete, descoperite în numai 3 luni. Capitala care se scufundă

Descoperă Acum: La doi ani de la un cutremur puternic, două insule se apropie una de alta. Peste 100 de exoplanete, descoperite în numai 3 luni. Capitala care se scufundă

Autor: Mihaela STOICA 12.08.2018
Cutremurele par să aibă efecte şi la câţiva ani de la producerea lor. Dovada o reprezintă Insula de Sud şi Insula de Nord, din Noua Zeelandă, care s-au apropiat una de cealaltă la doi ani de la seismul de 7,8 grade pe scara Richter.
Arheologii din Israel au excavat o mască stranie, descoperirea scoţând la iveală detalii surprinzătoare de acum circa 9.000 de ani.
 
Un nou material pentru producerea hidrogenului, mult mai ieftin, mai eficient şi care ajută la stocarea energiei regenerabile, a fost creat. 
 
Peste 100 de planete extrasolare au fost descoperite în numai trei luni de către o echipă de astronomi. 
 
În Teheran, capitala în care locuiesc aproximativ 15 milioane de persoane, terenul se surpă într-un ritm alarmant.
 
Acestea au fost subiectele Descoperă Acum ale săptămânii, pe care le puteţi urmări în video de mai sus, iar articolele le puteţi citi în detaliu mai jos: