Home » Cultură » Cel mai bun film francez de anul acesta este „Plaire, aimer et courir vite”

Cel mai bun film francez de anul acesta este „Plaire, aimer et courir vite”

Cel mai bun film francez de anul acesta este „Plaire, aimer et courir vite”
Publicat: 14.12.2018
Filmul "Plaire, aimer et courir vite", de Christophe Honoré, a fost primit, miercuri, prestigiosul premiu Louis-Delluc 2018, o distincţie decernată celui mai bun film francez al anului, informează telerama.fr.
Ttrofeu Louis-Delluc – supranumit „Goncourt-ul cinema-ului francez” – a fost dat de un juriu de critici de film şi personalităţi ale celei de-a şaptea arte, prezidat de Gilles Jacob, care a fost preşedinte al Festivalului de la Cannes în perioada 2001 – 2014, potrivit Mediafax.
 
„Plaire, aimer et courir vite”, de Christophe Honoré, este o poveste de iubire dintre doi bărbaţi, în anii ’90, în contextul epidemiei de SIDA.
 
Filmul, inspirat din tinereţea regizorului, îi reuneşte pe marele ecran pe actorii Pierre Deladonchamps, Vincent Lacoste şi Denis Podalydès.
 
La Louis-Delluc 2018 au mai fost nominalizate şi lungmetrajele „Les frères Sisters”, de Jacques Audiard, „Mademoiselle de Joncquières”, de Emmanuel Mouret, „Le grand bain”, de Gilles Lellouche, „High Life”, de Claire Denis, „En liberté”, de Pierre Salvadori, „La prière”, de Cédric Kahn, „La douleur”, de Emmanuel Finkiel, şi „Mes provinciales”, de Jean-Paul Civeyrac.
 
În 2017, premiul Louis-Delluc a fost dat lungmetrajului „Barbara”, de Mathieu Amalric.
 
Premiul a fost înfiinţat în 1937, în memoria lui Louis Delluc, primul jurnalist francez care a devenit specialist în cronicile de film şi fondator al celebrelor cine-cluburi din Franţa.
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase