Home » Cultură » 500 de ani de la moartea lui Leonardo da Vinci

500 de ani de la moartea lui Leonardo da Vinci

500 de ani de la moartea lui Leonardo da Vinci
Publicat: 20.12.2018
Trecerea a cinci secole de la moartea lui Leonardo da Vinci este marcată de o serie de expoziţii ce au debutat la Biblioteca Ambrosiana din Milano. Instituţia italiană deţine cele 12 volume de manuscrise ale artistului adunate în Codex Atranticus, scrie Associated Press.

În aceeaşi biblioteca se află şi Codexul manuscriselor lui Da Vinci din 1637, arată Mediafax.

Membrii instituţiei au anunţat că vor fi expuse 46 dintre cele mai cunoscute desene ale artistului, schiţe realizate în toate perioadele vieţii sale, de la primii ani petrecuţi la Florenţa până la perioada finală petrecută în Franţa.

Compus din 1.119 de pagini, Codexului Atranticus constituie o enciclopedie de cunoştinţe tehnice pentru perioada Renaşterii. Acestea includ planuri, proiecte şi studii semnate de Da Vinci, dar şi reprezentări ale utilajelor care existau în acele vremuri.

Evenimentele au loc în perioada 18 decembrie – 15 septembrie 2019 şi vor fi segmentate în porţiuni dedicate activităţii lui Da Vinci la Milano, asupra studiilor de inginerie civilă şi perioadei petrecute de Leonardo în Franţa.

Leonardo da Vinci (15 aprilie 1452 – 2 mai 1519) s-a afirmat de-a lungul vieţii în domenii diverse, de la inventică, pictură, sculptură, arhitectură la ştiinţă, inginerie, literatură sau anatomie.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase