Home » Cultură » Un nou record în 2018 pentru box office-ul nord-american

Un nou record în 2018 pentru box office-ul nord-american

Un nou record în 2018 pentru box office-ul nord-american
Publicat: 26.12.2018
Filmele lansate în 2018 în cinematografele din America de Nord au înregistrat încasări de peste 11,4 miliarde de dolari, recordul de box office istoric stabilit în 2016, scrie Variety.

Cu o săptămână înainte ca anul să se încheie, noul record a fost stabilit cu ajutorul unor superproducţii precum „Pantera neagră/ Black Panther”, „Incredibilii 2/ Incredibles 2” – ambele de la Disney -, „Jurassic World: Fallen Kingdom” (Universal) şi „Deadpool 2” (Fox), potrivit datelor oferite de Comscore, relatează Mediafax.

Recordul anterior de box office, înregistrat în 2016, a fost de 11,382 de miliarde de dolari.

Un factor care a contribuit la acest record a fost şi preţul biletelor la cinema, care a crescut cu o medie de 9,38 de dolari, în perioada de vară.

Comparativ cu anul anterior, audienţele au crescut cu 4%.

Cu cinci filme în topul 10 al lungmetrajelor cu cele mai mari încasări în America de Nord, Disney este lider. Printre ele se numără ocupantele primelor două poziţii, „Black Panther” – 700 de milioane de dolari şi „Avengers: Infinity War” – 678,8 milioane de dolari.

Disney este producătorul cu cele mai mari încasări în America de Nord în 2018, având 7 miliarde de dolari şi o cotă de piaţă de 26%.

La o diferenţă de circa un miliard, compania Universal este pe locul doi în topul studiourilor de producţie.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase