Home » Cultură » Premiul neutru din punctul de vedere al genului, inaugurat de Festivalului de Film de la Göteborg

Premiul neutru din punctul de vedere al genului, inaugurat de Festivalului de Film de la Göteborg

Premiul neutru din punctul de vedere al genului, inaugurat de Festivalului de Film de la Göteborg
Publicat: 14.01.2019
Membrii Festivalului de Film de la Göteborg, Suedia, inaugurează un premiu pentru interpretare neutru din punctul de vedere al genului la ediţia din acest an a manifestării, scrieThe Hollywood Reporter.

Premiul pentru interpretare Dragon va fi acordat la Festivalul de la Göteborg pentru cea mai bună prestaţie a unui actor sau a unei actriţe din competiţia dedicată filmelor nordice, scrie Mediafax.

Cu acest premiu, organizatorii manifestării cinematografice din Suedia au declarat că încearcă să facă paşii necesari pentru un mediu profesional în care nu există diferenţe între genuri.

Organizatorii vor acorda şi premiul Audentia, ajuns la cea de-a patra ediţie. Distincţie se acordă regizoarelor şi care a fost introdusă în 2016 cu acelaşi scop.

Premiul Audentia honor a mai fost acordat la Festivalul de Film de la Istanbul, în 2016, la Festivalul de Film de la Locarno, în 2017, şi la Festivalul de Film de la Toronto, în 2018. Trofeul este însoţit de un cec în valoare de 30.000 de euro.

În 2019, Festivalul de Film de la Göteborg va avea loc între 25 ianuarie şi 4 februarie. El va include acordarea premiului Dragon pentru întreaga carieră actorului danez Mads Mikkelsen („Hannibal” şi „Doctor Strange”).

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase