Home » Cultura » Un tablou important al lui Van Gogh va putea fi văzut exclusiv la muzeul din Amsterdam

Un tablou important al lui Van Gogh va putea fi văzut exclusiv la muzeul din Amsterdam

Descopera 01.25.2019
Un tablou important al lui Van Gogh va putea fi văzut exclusiv la muzeul din Amsterdam
Aflat într-o stare "stabilă, dar sensibilă", tabloul "Floarea soarelui", de Vincent Van Gogh, vechi de 130 de ani, va rămâne exclusiv în colecţia permanentă a muzeului dedicat celebrului pictor din Amsterdam, Olanda, potrivit Reuters.

Experţii care au realizat o analiză a tabloului au ajuns la această concluzie după ce l-au supus unui proces de restaurare, vreme de şase săptămâni, transmite Mediafax.

Celebrul tablou a fost realizat de maestrul olandez în sudul Franţei, în 1889.

„Baza şi straturile de vopsea sunt stabile, dar sensibile la vibraţii şi modificări de nivel al umidităţii aerului şi ale temperaturii”, a afirmat directorului Muzeului Van Gogh, Axel Ruger.

Dincolo de un proces de restaurare minor, experţii au reuşit să afle exact ce materiale a folosit Van Gogh, inclusiv rola exactă de pânză din care a fost tăiată baza lucrării.

Aceştia se declară siguri că Van Gogh s-a inspirat pentru această pictură de la una mai veche a sa, creată în vara anului 1888 şi care în prezent se află la National Gallery din Londra.

Tabloul va fi expus la Muzeul Van Gogh din Amsterdam din 22 februarie, sub o lumină mai blândă.

 Vincent van Gogh (1853 – 1890), pictorul postimpresionist olandez, este una dintre cele mai influente figuri în istoria artei. El este unul dintre creatorii care au contribuit la dezvoltarea artei moderne, iar multe dintre tablourile sale au fost vândute la licitaţii pentru zeci de milioane de dolari.