Home » Cultură » Festivalul de Film de la Berlin, mutat după gala Oscar

Festivalul de Film de la Berlin, mutat după gala Oscar

Festivalul de Film de la Berlin, mutat după gala Oscar
Publicat: 14.02.2019
În 2020, ediţia a 70-a a Festivalului de Film de la Berlin va avea loc după galele Oscar şi BAFTA, respectiv în perioada 20 februarie - 1 martie, potrivit variety.com.

Gala premiilor industriei de film britanice (BAFTA) are loc, în mod tradiţional, în duminica de la mijlocul perioadei de desfăşurare a festivalului, în timp ce ceremonia Oscar este organizată după încheierea manifestării berlineze.

Academia de film americană, organizatoarea prestigioasei ceremonii de la Hollywood, a anunţat anull trecut că gala din 2020 va avea loc pe 9 februarie, cu două săptămâni mai devreme decât în mod tradiţional, acest lucru însemnând că s-ar suprapune peste festivalul german.

Şi Academia de film britanică şi-a modificat data de desfăşurare a ceremoniei BAFTA pentru anul viitor, pentru a preceda gala Oscar, fiind programată pe 2 februarie.

Datele de desfăşurare pentru ediţia aniversară a Berlinale au fost anunţate luni de organizatori.

Cea de-a 70-a ediţie a Berlinale va avea şi un nou director artistic, jurnalistul italian Carlo Chatrian, care preia acest rol de la Dieter Kosslick, ce a condus manifestarea timp de 18 ediţii.

Cea de-a 69-a ediţie a Festivalului de Film de la Berlin are loc în perioada 7 – 17 februarie.

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase