Home » Cultură » Festivalul de Film de la Berlin, mutat după gala Oscar

Festivalul de Film de la Berlin, mutat după gala Oscar

Publicat: 14.02.2019
Festivalul de Film de la Berlin, mutat după gala Oscar
În 2020, ediţia a 70-a a Festivalului de Film de la Berlin va avea loc după galele Oscar şi BAFTA, respectiv în perioada 20 februarie - 1 martie, potrivit variety.com.

Gala premiilor industriei de film britanice (BAFTA) are loc, în mod tradiţional, în duminica de la mijlocul perioadei de desfăşurare a festivalului, în timp ce ceremonia Oscar este organizată după încheierea manifestării berlineze.

Academia de film americană, organizatoarea prestigioasei ceremonii de la Hollywood, a anunţat anull trecut că gala din 2020 va avea loc pe 9 februarie, cu două săptămâni mai devreme decât în mod tradiţional, acest lucru însemnând că s-ar suprapune peste festivalul german.

Şi Academia de film britanică şi-a modificat data de desfăşurare a ceremoniei BAFTA pentru anul viitor, pentru a preceda gala Oscar, fiind programată pe 2 februarie.

Datele de desfăşurare pentru ediţia aniversară a Berlinale au fost anunţate luni de organizatori.

Cea de-a 70-a ediţie a Berlinale va avea şi un nou director artistic, jurnalistul italian Carlo Chatrian, care preia acest rol de la Dieter Kosslick, ce a condus manifestarea timp de 18 ediţii.

Cea de-a 69-a ediţie a Festivalului de Film de la Berlin are loc în perioada 7 – 17 februarie.

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase