Home » Cultură » Toni Grecu, despre spectacolul „O zic din viaţa mea”: Avem toate personajele care au umor potenţial

Toni Grecu, despre spectacolul „O zic din viaţa mea”: Avem toate personajele care au umor potenţial

Toni Grecu, despre spectacolul „O zic din viaţa mea”: Avem toate personajele care au umor potenţial
Publicat: 12.03.2019
Toni Grecu reia spectacolul "O zic din viaţa mea" pregătit împreună cu actorii de la Serviciul Român de Comedie şi îmbogăţit pentru noua stagiune. "Avem toate personajele care au umor potenţial", a declarat artistul pentru MEDIAFAX.

„E un spectacol de fresh-comedy inspirat din viaţa cea de toate zilele, din actualitate. Este original. Avem şi Dăncilă, avem toate personajele care au umor potenţial. Avem şi parodie muzicală, şi stand-up, şi improvizaţie”, a declarat Toni Grecu pentru MEDIAFAX.

Reprezentaţiile spectacolului „O zic din viaţa mea” se reiau la Sala Pictura de la Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti pe 18 martie, de la ora 20.00. Este prima reprezentaţie din acest an pentru montarea care a avut premiera în 2017, o punere în scenă îmbogăţită în permanenţă cu scene noi.

„O zic din viaţa mea” este un spectacol de comedie care conţine un mix de genuri, stand-up, scheci, parodie muzicală, improvizaţie, monolog, imitaţie, bazat pe situaţii, personaje şi întâmplări anormale, care ne fac sa exclamăm deseori: “Nu pot să cred!”, potrivit prezentării oficiale a spectacolului.

„În ţara lui «Nu pot să cred!», se întâmplă orice. Politicieni care vorbesc greşit româneşte, taximetrişti care să te refuze pentru că le-a tăiat o pisică neagră calea, divorţuri de la o ciorbă, hoţi care fură tablouri celebre şi le dau foc, nebuni care vor să fie vedete sau politicieni care vor să fie deştepţi, dar nu sunt etc. etc. Lista este infinită. Iar singura cale să scăpăm sănătoşi la cap din lumea asta dementă rămâne comedia”, mai notează artiştii.

Spectacolul este recomandat persoanelor care au depăşit vârsta de 16 ani. Este vorba despre un demers original semnat de Toni Grecu şi actorii Serviciului Român de Comedie. Umorul lor este bazat pe situaţii, personaje şi intâmplări inspirate din realitate, subiecte de care oamenii râd fără rezerve, fără limite şi fără pauză.

„Am vrut să facem un spectacol de comedie care să cuprindă mai multe stiluri ale genului, pentru că, în ultima vreme, spectacolele sunt unilaterale, ori stand-up şi numai stand-up, ori muzicale şi numai muzicale. Am vrut să fie şi monolog, şi parodie, şi imitaţie, şi improvizaţie, şi stand up. Oamenii se distrează copios la ce văd pe scenă. E un experiment în evoluţie, aşa l-aş putea numi, spectacolul s-a transformat în decursul timpului, în aceşti doi ani de când îl prezentăm, au venit tot timpul numere noi. L-am adaptat şi l-am pus în legătură cu realitatea permanent, pentru că e un spectacol viu, interactiv, un spectacol în care inclusiv publicul joacă”, a explicat Toni Grecu pentru MEDIAFAX.

Artiştii îşi prezintă reprezentaţia cu o afirmaţie a lui Gheorghe Hagi: „Deşi viaţa e frumoasă, merită trăită!”. Alături de Toni Grecu, pe scenă sunt Cosmin Natanticu, Cătălina Grama – Jojo, Cătălin Neamţu şi Claudiu Maier.

„Acum o să avem un discurs nou şi proaspăt pe care îl va susţine doamna Viorica Dăncilă, jucată de Jojo, în legătură cu evenimentele momentului, cu faptul că România este la preşedinţia Uniunii Europene, cu faptul că avem tot felul de nemulţumiri de genul nu sunt autostrăzi şi ce-i cu asta şi alte probleme curente. Avem un moment legat de scandalul hărţuirilor sexuale şi avem un moment cu Flory din Vaslui, un personaj îndrăgit pe Facebook, care va spune cum stau lucrurile din punctul ei de vedere, ca fată care provine dintr-un judeţ unde hărţuirea e tradiţie. Avem o variantă adaptată la anul 2019 a discursului electoral al lui Nae Caţavencu şi vom asculta trei băieţi geniali, care vor să facă muzică şi vor să debuteze în domeniu după modelul concursurilor de talente de la televiziune, care sunt extrem de savuroşi. E un număr în care publicul are un rol important, publicul dând teme pe care cei trei trebuie să facă textul şi muzica, pe loc, în faţa publicului, de aici rezultând o comedie extrem de savuroasă”, a promis Toni Grecu.

O reprezentaţie durează între 90 şi 100 de minute.

„Artiştii din acest spectacol au o bogată experienţă de televiziune şi spectacole de divertisment, teatru, stand-up şi improvizatie. Scenariile pe care se bazează reprezentaţiile sunt scrise în exclusivitate de membrii echipei. Umorul absurd, comedia observaţională, gagul, monologul, parodia, pamfletul sunt câteva dintre genurile abordate in spectacolele lor. Membrii trupei îşi propun să reinventeze show-ul live de umor rafinat, adaptat la cerinţele publicului avizat, interesat de comedia proaspătă, vie, de azi, cu personaje spumoase, mesaje ironice şi subiecte motivate, inspirate din viaţa de toate zilele”, spun organizatorii.

Grecu prezintă montarea care trece cu această ocazie pe scena Teatrului Naţional ca pe o invitaţie la râs şi relaxare. Artiştii „fac show total: umor de text, de improvizaţie, stand-up, parodie, îşi scriu textele, le regizează şi le joacă într-un spectacol de comedie dezinhibat, actual, spumos şi inedit”, arată realizatorii spectacolului.

„Rolul nostru este să facem un spectacol la care oamenii să se simtă bine şi să plece acasă cu zâmbetul pe buze”, a mai explicat Grecu.

Bilete disponibile aici.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase