Home » Cultură » Anunţul făcut de Metallica înainte de sărbătorirea a 20 de ani de la lansarea albumului ”S&M”

Anunţul făcut de Metallica înainte de sărbătorirea a 20 de ani de la lansarea albumului ”S&M”

Anunţul făcut de Metallica înainte de sărbătorirea a 20 de ani de la lansarea albumului ”S&M”
Publicat: 21.03.2019
Trupa americană Metallica a anunţat că va celebra 20 de ani de la lansarea materialului "S&M" printr-un concert special alături de Orchestra Simfonică din San Francisco, pe 6 septembrie, relatează nme.com, preluat de Mediafax.

Spectacolul se va numi „S&M²” şi va marca atât 20 de ani de la lansarea albumului live şi DVD-ului „S&M”, cât şi unul dintre evenimentele dedicate deschiderii Chase Centre. Acesta va fi o arenă polivalentă, care va găzdui şi meciurile echipei de baschet Golden State Warriors, campioni NBA. Anunţul a fost făcut de solistul James Hetfield, bateristul Lars Ulrich, dirijorul orchestrei simfonice, Michael Tilson Thomas, şi primarul oraşului californian, London Breed.

Albumul „S&M” a fost lansat de formaţia rock americană pe 23 noiembrie 1999. Acesta reprezintă o abreviere a „Symphony and Metallica” şi a constat într-un concert în care piesele trupei au fost reinterpretate, cu ajutorul Orchestrei Simfonice din San Francisco. Ideea de a combina cele două stiluri muzicale a venit de la fostul basist al trupei, regretatul Cliff Burton, care era pasionat de muzică clasică.

Trupa americană va concerta anul acesta şi la Bucureşti, pe 14 august, în cadrul turneului „Worldwired”. Toate biletele pentru acest concert au fost epuizate.

Una dintre cele mai apreciate formaţii rock din istorie, Metallica s-a înfiinţat în 1981. De-a lungul carierei, a lansat zece albume de studio, trei albume live, cinci EP-uri şi a vândut peste 125 de milioane de discuri în toată lumea, fiind recompensată cu nouă premii Grammy. Metallica poate fi considerată cu uşurinţă una dintre cele mai bune şi mai influente trupe heavy metal ale anilor ’80. În loc să se alinieze trendului stabilit de restul formaţiilor de gen, trupa a ales să fie mai accesibilă, în acelaşi timp extinzând graniţele genului thrash, folosind viteza şi volumul nu doar din principiu, ci chiar pentru a sublinia structurile complicate ale compoziţiilor.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase