Home » Cultură » Ultimele şase luni din viaţa lui Marilyn Monroe

Ultimele şase luni din viaţa lui Marilyn Monroe

Ultimele şase luni din viaţa lui Marilyn Monroe
Publicat: 08.04.2019
Un nou serial dramatic ce va avea ca subiect ultimele şase luni din viaţa celebrei actriţe americane Marilyn Monroe, care a murit în 1962, la vârsta de 36 de ani, va fi produs de televiziunea BBC, potrivit bbc.com, citat de Mediafax.

Producţia, care are titlul de lucru „The Last Days of Marilyn Monroe”, se bazează pe fragmente din cartea „The Final Years of Marilyn Monroe”, scrisă de Keith Badman şi lansată în 2010. Serialul se va concentra asupra relaţiei lui Monroe cu şefii marilor studiouri de producţie de la Hollywood şi cu preşedintele american John F. Kennedy.

Scenariul producţiei va fi semnat de Dan Sefton, cunoscut pentru serialul „Trust Me”, difuzat de postul BBC One. El a spus că se simte încântat să aducă povestea vedetei pe micul ecran.

„Dorinţa lui Marilyn de a fi luată în serios ca actriţă şi confruntarea ei cu bărbaţii puternici care controlau sistemul studiourilor este, din nefericire, la fel de relevantă şi în ziua de azi”, a mai declarat Sefton.

Reprezentanţii companiei britanice au menţionat că serialul va fi plasat „la intersecţia dintre strălucirea dură a Hollywood-ului din anii 1960 şi politica fără compromis a administraţiei de la Washington”. Producătoarea de televiziune Anne Pivcevic a spus că „ambiţiosul” serial dramatic va aborda „teme importante, precum puterea, loialitatea şi politica”.

Momentan nu se ştie ce actriţă o va interpreta pe Marilyn Monroe.

Cu o carieră în cinematografie de 16 ani, deşi fără niciun fel de experienţă în domeniu înainte de a fi promovată ca sex simbol, Marilyn Monroe a devenit o legendă de talie mondială – cu 29 de filme în palmares, apariţii în reviste -, dar şi muză pentru numeroşi artişti. Actriţa americană a primit un Glob de Aur pentru rolul din „Some Like It Hot/Unora le place jazz-ul” şi o nominalizare la acelaşi trofeu pentru evoluţia ei din filmul „Bus Stop”. A primit şi două nominalizări la premiile BAFTA, pentru rolurile din filmele „The Seven Year Itch/Şapte ani de căsnicie” şi „The Prince and the Showgirl/Prinţul şi dansatoarea”.

Marilyn Monroe a murit pe 5 august 1962, la vârsta de 36 de ani, din cauza unei supradoze de droguri şi medicamente.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase