Home » Cultură » Comedia „Oh, Ramona! ” deţine deja mai multe recorduri pentru cinematografia românească

Comedia „Oh, Ramona! ” deţine deja mai multe recorduri pentru cinematografia românească

Comedia „Oh, Ramona! ” deţine deja mai multe recorduri pentru cinematografia românească
Publicat: 09.04.2019
Comedia "Oh, Ramona!" deţine deja nu mai puţin de cinci recorduri pentru cinematografia românească, arată un comunicat remis MEDIAFAX.

Pelicula „Oh, Ramona!”, regizată de Cristina Jacob, a apărut pe marile ecrane pe 13 februarie, iar, până în prezent, a stabilit deja cinci recorduri pentru cinematografia românească.

Filmul a înregistrat un total de 259.474 de spectatori în opt săptămâni în care a rulat în cinema, potrivit datelor publicate pe Cinemagia şi conform raportărilor Consiliului Naţional al Cinematografiei.

„Oh, Ramona” este producţia românească cu cele mai multe bilete vândute într-o zi – 30.243.

Filmul Cristinei Jacob este şi producţia românească cu cele mai multe bilete vândute în primul weekend, reuşind să bată toate recordurile de audienţă pentru un film românesc, cinematografele raportând 71.294 spectatori pentru primele trei zile de la lansare.

Comedia a devenit şi filmul românesc pentru care s-au vândut cele mai multe bilete în prima săptămână, când au fost 111.881 spectatori între zilele de miercuri-duminică.

Pelicula „Oh, Ramona!” nu este doar filmul românesc pentru care sunt înregistrate cele mai mari încasări din ultimele decenii, dar este şi prima producţie autohtonă care a depăşit venituri peste 1 milion de dolari în box office.

De altfel, un record în sine este şi faptul că vorbim despre singura producţie românească care a reuşit să termine săptămâna cinematografică pe primul loc, depăşind filmele americane „Alita”, „The Lego Movie 2” şi „Happy Death Day 2U”.

Producţia comediei romantice „Oh, Ramona!” a durat aproximativ trei ani, cu filmări care au avut loc în Bucureşti, Braşov şi Constanţa, iar pentru actorii principali au fost realizate casting-uri în trei ţări: România, Marea Britanie şi SUA.

Călătoria filmului „Oh, Ramona!” nu se opreşte în România, ci se lucrează la distribuirea acestuia pe piaţa internaţională, în timp ce rulează în continuare şi în cinematografele din ţară, arată producătorii.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase