Home » Cultură » Romanul „The Testaments”, continuarea „Poveştii slujitoarei”, va fi adaptat pentru micile ecrane

Romanul „The Testaments”, continuarea „Poveştii slujitoarei”, va fi adaptat pentru micile ecrane

Romanul „The Testaments”, continuarea „Poveştii slujitoarei”, va fi adaptat pentru micile ecrane
Publicat: 07.09.2019
Noul roman al celebrei scriitoare canadiene Margaret Atwood, "The Testaments", care va fi lansat pe 10 septembrie, va fi adaptat pentru micile ecrane în urma unei colaborări între platforma online Hulu şi studiourile Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), potrivit people.com.

Publicaţia Time a dezvăluit recent că platforma Hulu şi compania de producţie MGM colaborează pentru a aduce pe micile ecrane o adaptare a următorului roman al scriitoarei Margaret Atwood, „The Testaments”.

Deşi producătorul serialului „Povestea slujitoarei”, Bruce Miller, a fost implicat în discuţiile privind dezvoltarea noii serii, nu este încă cert dacă „The Testaments” va fi sau nu un proiect separat de cel existent. Cu toate acestea, mai multe întâmplări din viitorul distopic imaginat de Atwood vor fi adaptate pentru micile ecrane.

Romanul „The Handmaid’s Tale” a fost recompensat cu premiul Man Booker şi a fost vândut în peste opt milioane de copii doar în limba engleză. În limba română au apărut două traduceri, una la Corint, în 2006, cu titlul „Povestea cameristei”, şi una la Art, în 2016, „Povestea slujitoarei”.

Romanul „Povestea slujitoarei” prezintă coşmarul unei Americi transformate într-o societate totalitară, unde femeile fertile sunt sclave sexuale, iar serialul inspirat de acest volum a devenit repede o parabolă a orientării politicii spre dreapta şi a abuzurilor sexuale, în epoca #MeToo.

Noul roman al autoarei – deja inclus pe lista scurtă de nominalizări la premiul Man Booker pe 2019 – prezintă fapte care s-au petrecut la mai bine de 15 ani de la sfârşitul ambiguu al primului volumului.

Romanul este o colecţie de „testamente”, unul fiind scris din perspectiva mătuşii Lydia, „Fondator” al Republicii Gilead, prezentată cititorilor cu trăsături total diferite.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase