Home » Cultură » Noaptea Albă a Filmului Românesc, pe 20 septembrie, în Bucureşti şi în Cluj-Napoca

Noaptea Albă a Filmului Românesc, pe 20 septembrie, în Bucureşti şi în Cluj-Napoca

Publicat: 09.09.2019
Noaptea Albă a Filmului Românesc, pe 20 septembrie, în Bucureşti şi în Cluj-Napoca
Cea de-a 10-a ediţie a evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc va avea loc pe 20 septembrie, în Bucureşti şi în Cluj-Napoca, prezentând peste 35 de producţii, unele în avanpremieră naţională, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

În Capitală, filmele vor rula în spaţii precum Cinema Elvire Popesco, Amfiteatrul Teatrului Naţional Bucureşti, Cinema Muzeul Ţăranului – Open Air, J’ai Bistrot, Apollo 111, Pavilion 32 (Institutul Goethe), Rezidenţa Scena9, Fabrica Gastropub.

În Cluj-Napoca, proiecţiile sunt programate la Cinema Victoria.

Ediţia aniversară a evenimentului le oferă cinefililor şansa de a viziona, în avanpremieră, câteva dintre cele mai importante producţii ale toamnei, fiind proiectate şi filme lansate în ultimul an. Spectatorii vor afla poveşti din culise chiar de la actori şi realizatori, care vor discuta cu publicul la finalul unora dintre proiecţii.

Din programul nopţii albe vor face parte şi „La Gomera”, un policier care poartă semnătura inconfundabilă a lui Corneliu Porumboiu, cu Vlad Ivanov şi Catrinel Marlon pe afiş, „Parking”, povestea de dragoste pasionantă a unui emigrant român cu o cântăreaţă spaniolă, regizată de Tudor Giurgiu şi filmată în Spania, „Cap şi pajură”, în regia lui Nicolae Constantin Tănase, un film provocator despre prejudecăţi şi discriminare, bazat pe fapte reale, „Să nu ucizi”, regizat de Gabi-Virginia Şargă şi Cătălin Rotaru, inspirat de un scandal care a cutremurat sistemul sanitar acum câţiva ani.

Subiecte dificile ating şi producţiile „Alice T”, în regia lui Radu Muntean, drama unei adolescente care rămâne însărcinată, cu Andra Guţi într-un rol distins cu premiul de interpretare la Locarno, şi „Moon Hotel Kabul”, regizat de Anca Damian, cu Florin Piersic Jr. şi Ofelia Popii, în care un jurnalist investighează moartea suspectă a unei traducătoare în Afganistan.

Filmul românesc al anului 2018, „Moromeţii 2”, în regia lui Stere Gulea, vizionat de un număr record de spectatori, poate fi revăzut şi el pe marele ecran pe 20 septembrie, alături de comedii recente, documentare, precum „Distanţa dintre mine şi mine”, o emoţionantă incursiune în viaţa unei scriitoare unice, Nina Cassian, semnată de Mona Nicoară şi Dana Bunescu, scurtmetraje noi din selecţia Transilvania International Film Festival 2019 şi pelicule aflate la prima întâlnire cu publicul.

Programul complet al evenimentului va fi disponibil în curând.

Noaptea Albă a Filmului Românesc este un eveniment organizat de Asociaţia Film şi Cultură Urbană, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase