Prima pagină Cultura

Drama "Jojo Rabbit", de Taika Waititi, a câştigat marele premiu la Festivalul de la Toronto

Ana Obertin 09.17.2019 | ● Vizualizări: 303

Drama neozeelandeză "Jojo Rabbit", de Taika Waititi, a câştigat marele premiu, cel al publicului, în valoare de 15.000 de dolari, la ediţia de anul acesta a Festivalului de Film de la Toronto.

Drama neozeelandeză "Jojo Rabbit", de Taika Waititi, a câştigat marele premiu, cel al publicului, în valoare de 15.000 de dolari, la ediţia de anul acesta a Festivalului de Film de la Toronto şi intră astfel cu mari şanse în cursa pentru o nominalizare la premiile Oscar, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

Festivalul canadian este unul necompetitiv, însă producţiile primesc recunoaşterea publicului şi a criticilor.

"Jojo Rabbit" este o satiră comică despre un băieţel german în vârstă de zece ani, Jojo (Roman Griffin Davis), în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care află că mama sa ascunde o fetiţă evreică (Thomasin McKenzie) în mansarda casei. Băieţelul are un prieten imaginar, Adolph Hitler.

Săptămâna trecută, Waititi, cunoscut şi pentru filmul "Thor: Ragnarok", a primit la acelaşi festival premiul pentru regie Ebert.

În ultimii 20 de ani, cinci filme recompensate cu premiul publicului - Grolsch People’s Choice Award - la Toronto au primit ulterior şi Oscarul pentru cel mai bun lungmetraj: "Green Book", anul trecut, "12 Years a Slave", "The King’s Speech", "Slumdog Millionaire", "American Beauty".

Toronto International Film Festival, unul dintre cele mai importante evenimente de gen din America de Nord, a avut loc în perioada 5 - 15 septembrie.