Home » Cultură » Primul videoclip oficial Beatles, lansat la aproape jumătate de secol de la destrămarea trupei – VIDEO

Primul videoclip oficial Beatles, lansat la aproape jumătate de secol de la destrămarea trupei – VIDEO

Primul videoclip oficial Beatles, lansat la aproape jumătate de secol de la destrămarea trupei  – VIDEO
Publicat: 01.10.2019
”Here Comes The Sun”, primul videoclip oficial al trupei Beatles, a fost dat publicităţii la finalul lunii septembrie pentru a marca 50 de ani de la lansarea albumului ”Abbey Road”, arată platforma New Musical Express

Videoclipul adună o serie de imagini concepute pentru a ilustra o nouă variantă stereo a compoziţiei semnate de George Harrison, ”Here Comes The Sun”. Imaginile surprind studioul doi de la Abbey Road Studios, unde trupa a înregistrat ultimul album înainte să se despartă.

”Imaginile cu soarele au fost filmate şi editate în Studioul doi de pe Abbey Road”, a arătat un comunicat de presă. Videoclipul foloseşte şi fotografii din arhiva Apple Corps ca şi imagini filmate de Linda McCartney şi puse la dispoziţie de Paul McCartney.

O înregistrare inedită dată publicităţii la începutul lunii septembrie a arătat că trupa intenţiona să mai înregistreze un album după ”Abbey Road”. Discuţia dintre John Lennon, McCartney şi Harrison a fost surprinsă în anul ultima perioadă de existenţă a trupei.

John Lennon, Paul McCartney, Ringo Starr şi George Harrison au format trupa The Beatles, în anii 1960, unul dintre cele mai faimoase şi de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase