Home » Cultură » Dracula Film Festival se deschide astăzi

Dracula Film Festival se deschide astăzi

Publicat: 16.10.2019
Dracula Film Festival se deschide astăzi
Dracula Film Festival se deschide miercuri, la Centrul Cultural “Reduta” din Braşov, de la ora 19.00, cu proiecţia comediei horror “Zombieland: Rundă dublă”, arată un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

La aniversarea a 10 ani de la lansarea primului “Zombieland”, fanii din lumea întreagă marchează momentul aşteptând partea a doua a filmului, “Zombieland: Double Tap/ Zombieland: Rundă dublă”.

Producţia va fi prezentată în avanpremieră în deschiderea Dracula Film Festival, la Centrul Cultural “Reduta” din Braşov, miercuri, 16 octombrie 2019 (simultan cu lansarea din SUA), iar din 25 octombrie va rula în cinematografele din toată ţara.

”În 2009, primul «Zombieland» s-a bucurat de un succes răsunător la critici şi la box-office, cumulând încasări de peste 100 de milioane de dolari. Bazat pe cultura pop şi ironie, filmul – o combinaţie de comedie, acţiune şi horror cu zombie – a lansat chiar un nou gen: zomedy. Noul scenariu nu se lasă mai prejos, purtând cinefilii într-o nouă epocă Zombieland – o lume post-apocaliptică, primejdioasă şi lipsită de orice reguli şi principii, dar atât de amuzantă! A durat 10 ani să apară acest sequel, dar producătorii s-au asigurat că au scenariul perfect pentru a-i impresiona pe fani. De-a lungul anilor, actorii din distribuţie au ţinut legătura, iar «chimia» dintre ei se transmite şi publicului. Dincolo de acţiune şi efecte speciale, farmecul poveştii şi secretul prizei la public îl reprezintă tocmai conexiunea specială dintre personaje”, arată organizatorii.

Comică şi violentă, povestea porneşte de la Casa Albă şi ajunge până în inima continentului american. Tallahassee (Woody Harrelson), Columbus (Jesse Eisenberg) şi surorile Wichita (Emma Stone) şi Little Rock (Abigail Breslin) locuiesc de ani buni la Casa Albă, pe care au şi redecorat-o. Potrivit producătorilor, ”până când mezina Little Rock, plictisită de viaţa monotonă şi dornică să-şi afirme independenţa, pleacă în lume să cunoască alţi puştani, ceea ce obligă restul «familiei» să pornească în căutarea ei şi să înfrunte pericolele de afară. Trebuie să o găsească înaintea zombilor! Pe drum întâlnesc alţi supravieţuitori, iar călătoria le rezervă surprize, dar provocarea supremă este să rămână uniţi. Au reuşit să supravieţuiască atâta timp fiindcă au respectat cu sfinţenie 73 de reguli. Cea mai importantă: «runda dublă», adică să împuşti de două ori un zombie ca să te asiguri că l-ai exterminat. Acum, regulile nu mai sunt de ajuns. Între timp, au apărut noi specii de zombie – mai puternici, mai agili, unii chiar rezistenţi la dubla împuşcătură”.

Filmările au avut loc în mai multe oraşe din statul american Georgia, precum şi în studiourile de la Pinewood. Regia îi aparţine lui Ruben Fleischer, care a creat şi “Venom”, iar scenariul este semnat de Dave Callaham, Rhett Reese şi Paul Wernick, cunoscuţi pentru “Deadpool”. Din distribuţie fac parte laureata cu Oscar Emma Stone şi cinci nominalizaţi: Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Abigail Breslin, Bill Murray şi Dan Aykroyd, cărora li se adaugă Rosario Dawson şi Luke Wilson.

Având o durată de 99 de minute, filmul prezentat de Columbia Pictures, în cooperare cu Pariah şi 2.0 Entertainment, nu este recomandat persoanelor sub 15 ani. Producţia este distribuită în România de InterComFilm Distribution.

Dracula Film Festival are loc în perioada 16-28 octombrie, la Braşov. Organizatorii au anunţat proiecţii în avanpremieră la festivalul de la Braşov şi pentru ”The Lighthouse” (SUA, 2019), cu Willem Dafoe şi Robert Pattinson, în regia lui Robert Eggers , film ce a câştigat premiul Federaţiei Internaţionale a Criticilor de Film, FIPRESCI, la festivalul de film de la Cannes din acest an şi ”The Addams Family/ Familia Addams 3D” (SUA, 2019).

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase