Home » Cultură » Filmare cu New York-ul anilor 1911, restaurată color cu ajutorul inteligenţei artificiale – VIDEO

Filmare cu New York-ul anilor 1911, restaurată color cu ajutorul inteligenţei artificiale – VIDEO

Filmare cu New York-ul anilor 1911, restaurată color cu ajutorul inteligenţei artificiale – VIDEO
Publicat: 29.02.2020
O filmare uluitoare cu New York-ul anilor 1911 a fost restaurată color cu ajutorul inteligenţei artificiale. Clipul „A Trip Through New York City” a fost prelucrat astfel încât să pară realizat cu aparatură de ultimă generaţie, la fel şi celebrul film „Sosirea unui tren în gară”, din 1895.

O filmare uluitoare cu New York-ul anilor 1911 a fost restaurată color cu ajutorul inteligenţei artificiale.

Titlul clipului video, publicat pe platforma online YouTube, este „O călătorie prin oraşul New York/ A Trip Through New York City” şi arată cum era viaţa pentru newyorkezi în urmă cu mai mult de o sută de ani, cu doar trei ani înainte de izbucnirea Primului Război Mondial.

Filmul original a fost realizat de compania de producţie suedeză Svenska Biografteatern şi include obiective turistice celebre, precum clădirea Flatiron, Statuia Libertăţii, podul Brooklyn şi Fifth Avenue, informează The Sun, citat de Mediafax.

Pentru restaurarea imaginilor a fost folosită inteligenţa artificială, filmul fiind prelucrat astfel încât să pară că a fost realizat cu aparatură de ultimă generaţie. Imaginile par mai clare, mai bine conturate şi sunt color.

Videoclipul a fost făcut public iniţial, în 2018, de Museum of Modern Art (MoMA) din New York.

În urmă cu două săptămâni a fost publicată online versiunea restaurată în mod similar a celebrului filmuleţ „Sosirea unui tren în gară/ L’arrivée dun train en gare de La Ciotat”, realizată de fraţii Lumière în 1895, considerat actul de naştere al cinematografiei.

Aproape 1,8 milioane de vizualizări a înregistrat noua variantă a celebrei filmări în primele trei zile de la distribuirea online.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase