Home » Cultură » MNAR, primul muzeu din București care se redeschide. Ce reguli trebuie respectate

MNAR, primul muzeu din București care se redeschide. Ce reguli trebuie respectate

MNAR, primul muzeu din București care se redeschide. Ce reguli trebuie respectate
Muzeul Național de Artă al României / Credit foto: Shutterstock
Publicat: 20.05.2020

Muzeul Național de Artă al României (MNAR) și Muzeul Colecțiilor de Artă a reluat de astăzi activitatea, motiv pentru care au fost luate mai multe măsuri pentru evitarea răspândirii infecțiilor cu COVID-19.

Ministerul Culturii a emis un ordin de ministru în care sunt specificate măsurile ce trebuie luate de către muzee pentru protecția vizitatorilor și a angajaților, aplicate de MNAR astfel:

  • La sediul central accesul în galeriile permanente se va face prin cele două porți principale (A1 si A4), folosind fluxuri separate pe sensul de intrare și ieșire.
  • La Muzeul Colecțiilor de Artă accesul se face prin corpul B, iar ieșirea prin corpul A.

La intrarea în muzeu va exista o zonă de dezinfectare pentru vizitatori

De asemenea, vizitatorii nu pot forma grupuri mai mari de 3 persoane, cu excepția familiilor care au doi sau mai mulți copii.

Alte reguli:

  • Purtarea măștii care se acopere nasul și gura este obligatorie atât pentru vizitatori, cât și pentru personalul muzeului. Un reprezentant al muzeului va verifica temperatura vizitatorilor. Persoanelor care refuză aceste măsuri nu le poate fi permis accesul în muzeu.
  • Pentru respectarea fluxurilor de intrare/ ieșire din muzeu, traseele vor fi semnalizate cu săgeți directoare. De asemenea, personalul muzeului va ajuta vizitatorii pentru a-i îndruma în muzeu.
  • În cazul în care numărul de persoane din muzeu depășește 50% din capacitatea sa, curtea de onoare a muzeului va servi drept spațiu de așteptare pentru vizitatori.
  • Pe perioada pandemiei nu se vor organiza vernisaje, tururi ghidate și programe educative.

Programul temporar de funcționare al instituției va fi de miercuri până duminică între orele 11:00-17:00.

„MNAR este primul muzeu din Capitală care își reia activitatea, într-o zi cu semnificație istorică pentru instituție: în urmă cu 70 de ani, pe 20 mai 1950, Muzeul Național de Artă al României era inaugurat prin deschiderea Galeriei Naționale. Muzeele satelit Theodor Pallady și K.H. Zambaccian rămân momentan închise pentru public”, anunță MNAR într-un comunicat de presă.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase