Home » Cultură » U2 investește într-un fond care va susține companiile de tehnologie din Irlanda

U2 investește într-un fond care va susține companiile de tehnologie din Irlanda

Publicat: 01.07.2020
U2 investește într-un fond care va susține companiile de tehnologie din Irlanda
Sursa foto: Facebook

David Howell Evans, cunoscut sub numele de „The Edge” și Adam Clayton, membri ai formației U2, au finanțat un nou fond pentru tehnologie din Irlanda, care urmărește să strângă 100 de milioane de euro, anunță CNBC.

Un purtător de cuvânt al VentureWave Capital, cu sediul în Dublin, firma de investiții din spatele fondului, a confirmat informația.

Fondul „Impact Ireland” a primit între 20 și 30 de milioane de euro în prima rundă de strângere de fonduri, care a fost lansată în septembrie 2019 și închisă în mai 2020. A doua rundă de strângere de fonduri este în curs.

Ce fel de companii vor fi primi fonduri

Fondul va investi în companii tehnologice bazate pe cloud din sectoare precum educația, sănătatea, alimentația și agricultura, precum și energia și mediul.

„Impact Ireland” va investi în cel mult 15 companii, furnizând între 1 milion de euro și 25 de milioane de euro în fiecare dintre aceste afaceri.

De asemenea, fondul va investi și în companii care se înscriu în Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite, scrie Mediafax.

Fostul lider irlandez Enda Kenny este președintele Consiliului consultativ global al fondului.

Bono i-a cerut preşedintelui sud-coreean echipamente de protecţie şi teste pentru COVID-19

Recent, Bono s-a implicat și în lupta împotriva pandemiei de COVID-19. Solistul i-a scris preşedintelui sud-coreean pentru a-i cere ajutorul în lupta cu pandemia din Irlanda. Cântărețul i-a cerut acestuia echipamente medicale de protecţie şi teste pentru diagnosticarea noului coronavirus, pe care le va plăti el.

Reprezentanţii liderului asiatic au spus că Bono i-a solicitat preşedintelui sud-coreean echipament de protecţie şi teste pentru diagnosticarea noului coronavirus, pe care le va plăti din propriul buzunar, potrivit rte.ie.

Trupa U2 a donat 10 milioane de dolari pentru echipamente de protecţie destinate spitalelor irlandeze. Banii vor fi donaţi unei iniţiative la care participă companii publice şi private din Irlanda.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase