Home » Cultură » Teatrul Nottara deschide stagiunea estivală. Spectatorii vor reîntâlni câteva dintre cele mai îndrăgite spectacole

Teatrul Nottara deschide stagiunea estivală. Spectatorii vor reîntâlni câteva dintre cele mai îndrăgite spectacole

Teatrul Nottara deschide stagiunea estivală. Spectatorii vor reîntâlni câteva dintre cele mai îndrăgite spectacole
Sursa foto: Facebook Nottara
Publicat: 01.07.2020

Teatrul Nottara revine în fața publicului cu o stagiune estivală, care se va desfășura pe mai multe scene în aer liber, unde spectatorii se vor putea reîntâlni cu câteva dintre cele mai îndrăgite spectacole.

„Thailanda”, „Praf de stele”, „Despre olteni cu dragoste”, „Repetiția vieții mele”, „Oglinda neagră”, „Citadela” și „Aici nu-i de joacă” se vor juca în această vară în mai multe spații special amenajate pentru a primi publicul în condiții de siguranță: Teatrul de Vară din Herăstrău, Curtea de Onoare a Muzeului Național de Artă al României, Terasa Teatrului Țăndărică, curtea TVR, în cadrul proiectului Teatru în TVR.

Spectacolul „Citadela”, o producție a Doctor’s Studio, va deschide, pe 2 iulie, Stagiunea estivală a Teatrului Nottara și se va juca pe Terasa de la Teatrul Țăndărică. Următoarele reprezentații sunt programate pe 9, 16 și 23 iulie.

Spectacolul „Citadela” deschide stagiunea estivală a Teatrului Nottara

Instalația audio-vizuală „Citadela” are ca punct de pornire monodrama Grounded de George Brant şi este interpretată de Isabela Neamțu și regizată de Ligia Ciornei. „Citadela” extinde povestea războiului tehnologic din Grounded şi documentează conflictele purtate pe calea aerului, întorcându-se în trecut pentru a omagia curajul primelor femei pilot din România. Care sunt lucrurile cu care trebuie să se confrunte o femeie într-un sistem aproape exclusiv masculin și care sunt lucrurile la care ea este nevoită să renunțe pentru a putea fi în prima linie, iată doar câteva dintre întrebările pe care le ridică „Citadela”.

Programul verii va continua cu spectacolul „Thailanda” de Dimitris Kechaidis și Eleni Chaviara, regia Alexandru Jitea, o comedie spumoasă cu trei femei în pragul unei crize de nervi, care discută despre iubire și, mai ales, despre bărbații din viața lor și se pregătesc să pornească într-o călătorie în Thailanda, pentru a se elibera și a-și deschide un nou drum în viață.

Programul verii la Teatrul Nottara

Apoi, spectatorii sunt invitați să se privească în…. „Oglinda neagră”, alături de Cristina Juncu, Crenguța Hariton, Mihaela Subțirică, Vlad Bălan, Rareș Andrici într-un spectacol-concert care vă va purta prin lumea lui Caragiale.

Spectacolul „Praf de stele” de Norm Foster, în regia lui Lucian Sabados, propune reîntâlnirea cu o poveste tulburătoare, o comedie romantică delicioasă, în care un bărbat și trei femei discută despre sex, dragoste, viaţă şi moarte, cu mult umor şi… câteva lacrimi, potrivit Mediafax.

„Despre olteni, cu dragoste” după Marin Sorescu, scenariul și regia Constantin Fugașin, va purta spectatorii cu mult umor în trecut, în Bulzeștiul lui Marin Sorescu, unde vor trăi în timp real poveștile pe care le-au trăit personajele din satul natal al lui Sorescu.

Cele mai îndrăgite spectacole se vor desfășura pe mai multe scene în aer liber

„Repetiția vieții mele” de Claudiu Sfirschi-Lăudat, regia Alexandru Jitea, va prilejui întâlnirea emoționantă cu o mare actriță: Anda Caropol. Prinsă printre amintiri și visând nostalgică la gloria de altădată, Nina urcă pe scenă pentru a-și repeta monologul neterminat. Dar autorii moderni nu mai produc texte pe măsura celor clasice, ei doar experimentează, spre disperarea actriței ce-și așteaptă ieșirea – încă nescrisă – din scenă. Înconjurată de oamenii din teatru, care i-au fost alături o viață întreagă, Nina își rostește monologul, îl construiește, adaugă piesă cu piesă, pășind pe scenă și prin propria viață ca pe marginea unei prăpăstii.

Spectacolul „Aici nu-i de joacă” de Catrinel Dumitrescu propune o întâlnire cu două dintre cele mai iubite actrițe ale Teatrului Nottara. Catrinel Dumitrescu și Victoria Cociaș invită spectatorii într-o poveste dulce-amară, în noaptea unui început de an, când totul pare perfect, dar un accident banal „sparge” liniștea, iar neprevăzutul le inundă casa și viața.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase