Home » Cultură » Muzeul Luvru s-a redeschis. Ce condiție trebuie să îndeplinești pentru a admira celebra operă Mona Lisa

Muzeul Luvru s-a redeschis. Ce condiție trebuie să îndeplinești pentru a admira celebra operă Mona Lisa

Muzeul Luvru s-a redeschis. Ce condiție trebuie să îndeplinești pentru a admira celebra operă Mona Lisa
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 07.07.2020

Cel mai mare muzeu al Franței, Luvrul, a fost redeschis, după 16 săptămâni în care a fost închis. Celebra operă Mona Lisa poate fi admirată, dar numai cu programare.

Începând de luni, turiștii și francezii deopotrivă pot admira celebra operă Mona Lisa, după ce 16 săptămâni Muzeul Luvru a fost închis.

Celebrul tablou cunoscut şi sub numele de Gioconda este una dintre atracţiile prezentate publicului după redeschiderea muzeului din inima Parisului.

Tabloul lui Leonardo da Vinci poate fi văzut deocamdată doar pe bază de programare prealabilă.

Cel mai mare muzeu al Franței a fost redeschis

Doar 70% dintre sălile instituţiei muzeale sunt disponibile. Înaintea măsurilor luate împotriva epidemiei muzeul primea 50.000 de vizitatori pe zi.

În primele zile de după redeschidere, reprezentanţii muzeului anunţă că se aşteaptă să fie vizitaţi de aproximativ 7.000 de persoane, potrivit Mediafax.

Muzeul Luvru este muzeul cu cei mai mulţi vizitatori din lume, dominând primul clasament dedicat domeniului de Guinness Book Of Records. Ar fi a doua oară când celebra instituţie artistică intră în cartea recordurilor.

Muzeul cel mai vizitat din întreaga lume

Instituţia a raportat 10,2 milioane de vizitatori pentru anul 2018, devenind cel mai solicitat muzeu din lume. Pe următoarele locuri ale clasamentului s-au clasat Muzeul naţional al Chinei din Beijing (8,6 milioane de vizitatori) şi Muzeul Metropolitan de Artă din New York (vizitat de 7,3 milioane de persoane).

De altfel, suprafaţa de 72.735 de metri pătraţi pe care se desfăşoară expoziţiile disting Luvrul şi drept muzeul cu cel mai amplu spaţiu dedicat expunerii, devansând muzeul Ermitage din Saint-Petersburg.

Muzeul Luvru este prezent în Cartea Recordurilor şi pentru tabloul pentru care s-a stabilit cea mai mare asigurare din istoria domeniului. În 1962, pentru transportul tabloului Mona Lisa (La Gioconda) de la Paris, la Washington şi New York, a fost estimată o valoare a asigurării de 100 de milioane de dolari (echivalentul a peste 850 de milioane de dolari la valoarea din 2019). Asigurarea nu a fost plătită fiind mai ieftin să se crească sumele investite pentru paza lucrării.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase