Home » Cultură » Situația lumii cinematografice este incertă. Disney amână „Avatar” şi „Star Wars”, iar „Mulan” este eliminat complet

Situația lumii cinematografice este incertă. Disney amână „Avatar” şi „Star Wars”, iar „Mulan” este eliminat complet

Situația lumii cinematografice este incertă. Disney amână „Avatar” şi „Star Wars”, iar „Mulan” este eliminat complet
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 27.07.2020

În timp ce în Marea Britanie cinematografele s-au redeschis din 4 iulie, iar în China de săptămâna aceasta, în America de Nord situaţia lumii cinematografice arată mult mai dramatic.Walt Disney a amânat lansarea a trei filme importante, dând o nouă lovitură operatorilor de cinema.

Noile filme „Avatar” şi „Star Wars” au fost amânate un an, iar „Mulan” a fost eliminat din program complet.

Filmul „Mulan”, una dintre cele mai aşteptate producţii ale anului 2020, fusese amânat deja din cauza închiderii cinematografelor, iar ulterior fusese programat pentru lansare la sfârşitul lunii august. Amânarea lansării filmului „Mulan” urmează deciziei Warner Bros de a amâna pe o perioadă nedefinită lansarea thrillerului „Tenet” al lui Christopher Nolan, care urma să aibă premiera în august. Proprietarii de cinema sperau ca cele două filme să aducă o revigorare a profiturilor în sezonul de vară.

Continuarea filmului „Avatar” programată să apară în 2022

Continuarea filmului „Avatar” este acum planificată să apară în cinematografe în decembrie 2022, iar următorul film „Star Wars” în decembrie 2023.

Joi, lanţurile de cinema AMC şi Cineworld au amânat data redeschiderii punctelor lor din SUA de la sfârşitul lunii iulie, aşa cum se preconizase iniţial, până cel puţin la jumătatea lunii august, informează Mediafax.

„Avatar 2” ar fi fost unul dintre cele mai mari filme de anul viitor. Este urmarea superproducţiei lui James Cameron din 2009, care este al doilea film cu cele mai mari încasări din toate timpurile.

Situația lumii cinematografice din America de Nord este incertă

Un alt film Disney amânat este thrillerul istoric al lui Ridley Scott, „Ultimul duel”, în care joacă Ben Affleck şi Matt Damon. Lansarea filmului era planificată în decembrie anul acesta şi a fost amânată până în octombrie 2021.

În timp ce în Anglia cinematografele s-au redeschis din 4 iulie – atâta timp cât au fost urmate recomandările legate de distanţa socială – situaţia din America de Nord este mult mai incertă. New York City şi Los Angeles, cele mai mari două pieţe din SUA, nu au planuri concrete în privinţa redeschiderii cinematografelor.

În China, a doua cea mai mare piaţă cinematografică din lume, cinematografele au început să se redeschidă săptămâna aceasta, după ce au fost închise timp de şase luni din cauza măsurilor de distanţare socială.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase