Home » Cultură » Producătorii Games of Thrones ecranizează trilogia SF „Amintiri din trecutul Terrei” pentru Netflix

Producătorii Games of Thrones ecranizează trilogia SF „Amintiri din trecutul Terrei” pentru Netflix

Producătorii Games of Thrones ecranizează trilogia SF „Amintiri din trecutul Terrei” pentru Netflix
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 05.09.2020

Trilogia chineză SF „Problema celor trei corpuri”, scrisă de Lui Cixin va fi ecranizată pentru Netfilx de producătorii serialului Games of Thrones, David Benioff și D.B. Weiss, anunță CNN.

Cărțile au câștigat premii în întreaga lume, printre fani nunărându-se Barack Obama și scriitorul George R. R. Martin.

Versiunea Netflix va acoperi toate cele trei cărți scrise de Liu Cixin, cunoscute inițial sub titlul „Amintiri din trecutul Terrei”, care spun o poveste care implică invazii extraterestre, bătălii tehnologice și lupte pentru putere. Proiectul va fi o colaborare între Statele Unite și echipele de producție chineze.

Contract de 200 de milioane de dolari cu Netflix

Adaptarea va fi scrisă și produsă de David Benioff și D.B. Weiss, alături de Alexander Woo, care a scris „True Blood” pentru HBO. Rian Johnson și Ram Bergman, care s-au ocupat de „Star Wars: The Last Jedi” și „Knives Out”, au semnat, de asemenea, ca producători executivi.

„Trilogia lui Liu Cixin este cea mai ambițioasă serie de science-fiction pe care am citit-o, ducând cititorii într-o călătorie din anii 1960 până la sfârșitul timpului, de la viața de pe punctul nostru albastru pal până la marginile îndepărtate ale universului”, au spus Benioff și Weiss într-o declarație comună. „Așteptăm cu nerăbdare să ne petrecem următorii ani din viață, aducând acest lucru la viață pentru publicul din întreaga lume.”

Producția va fi prima de la Benioff și Weiss pentru Netflix, de când cei doi au semnat un acord cu gigantul de streaming anul trecut, în valoare de 200 de milioane de dolari.

Seria a câștigat cel mai prestigios premiu pentru SF din China

Liu Cixin și Ken Liu, care au tradus cărțile în limba engleză în 2014, vor lucra amândoi în calitate de consultanți ai producătorilor din serie pentru a menține intact spiritul cărților, scrie Mediafax.

Prima lucrare din trilogie, „Problema celor trei corpuri”, a fost publicată în volum 2008, după ce a apărut în foileton din 2006. Următoarele două cărți, „Pădurea întunecată” și „Sfârșitul morții”, au fost publicate în 2008 și respectiv în 2010 .

Seria a câștigat Premiul Galaxy, cel mai prestigios premiu de science fiction din China, în 2006. După publicarea versiunii în limba engleză, cartea a câștigat premiul internațional Hugo pentru cel mai bun roman, marcând prima dată când un roman asiatic a câștigat vreodată premiul.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase