Home » Cultură » Filmul „5 Minute”, în regia lui Dan Chișu, lansat în cinematografele din România pe 20 noiembrie

Filmul „5 Minute”, în regia lui Dan Chișu, lansat în cinematografele din România pe 20 noiembrie

Filmul „5 Minute”, în regia lui Dan Chișu, lansat în cinematografele din România pe 20 noiembrie
Sursa foto: Youtube
Publicat: 21.11.2020

Lung-metrajul „5 Minute”, în regia lui Dan Chișu, va fi lansat oficial în România pe 20 noiembrie și va fi proiectat în șase cinematografe din țară.

Filmul „5 Minute” intră în distribuție oficial în toată țara pe 20 noiembrie și va rula în premieră în cinematografele Luceafarul, din Vulcan, județul Hunedoara, Cinema 3D Oravița, județul Caraș-Severin, Cinema 3D Luna Caransebeș, județul Caraș-Severin, Cinema 3D Victoria Petroșani, județul Gorj, Cinema Călimani Toplița, județul Harghita și Casa de cultura (Cinema 3D) Oțelu Roșu, județul Caraș-Severin.

Potrivit organizatorilor, restul premierelor programate în cinematografele din țară, inclusiv în București, vor fi reluate în funcție de evoluția legislativă referitoare la pandemia de COVID-19 și limitările generate de aceasta.

Cum pot fi achiziționae biletele la avanpremieră

Suplimentar, „5 Minute” va beneficia de o avanpremieră online pe 19 noiembrie, disponibilă pentru vizonare în intervalul orar 19.00-23.59, pe platforma Cinema Elvire Popesco, în cadrul seriei „Elvire chez vous”.

Biletele la avanpremieră pot fi achiziționate pe portalul Eventbook.

Proiecția va fi însoțită de o discuție cu echipa filmului. Regizorul și scenaristul Dan Chișu și actorii Mihai Călin, Diana Cavallioti, Elvira Deatcu, Ana Radu, Adrian Titieni și Emanuel Pârvu vor interacționa live cu publicul, mai anunță organizatorii.

Pelicula „5 Minute” a avut premiera internațională în octombrie 2019

Pelicula „5 Minute” a avut premiera internațională în octombrie 2019, în cadrul competiţiei oficiale a celei de-a 35-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Varşovia. Pe parcursul acestui an, filmul a fost nominalizat și invitat la mai multe festivaluri și proiecții speciale, cum ar fi Transilvania International Film Festival – TIFF, Anonimul, Zilele Filmului Românesc de la Chișinău, Serile Filmului Românesc de la Iași, Noaptea Albă a Filmului Românesc, Cinema sub Clar de lună, potrivit Mediafax.

„ este inspirat din fapte reale. Într-un cinematograf din București rulează un film controversat, despre un cuplu format din două femei. La scurt timp după începerea filmului, câțiva spectatori se ridică și intră într-o altercație violentă cu membrii comunității LGBT prezenți în sală. Presa acuză Jandarmeria că nu a intervenit pentru a pune capăt conflictului, în urma căruia un tânăr este rănit și ajunge la spital. Filmul se concentrează pe povestea omului care a condus echipa de jandarmi (Nicu Holban) în acțiunea de la cinematograf, printr-o investigație făcută de Liliana Calomfir, o tânără jurnalistă cunoscută pentru reportajele ei neobișnuit de îndrăznețe”, a transmis echipa filmului.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase