Home » Cultură » A murit Diego Maradona. Legendarul fotbalist a suferit un stop cardiorespirator

A murit Diego Maradona. Legendarul fotbalist a suferit un stop cardiorespirator

A murit Diego Maradona. Legendarul fotbalist a suferit un stop cardiorespirator
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 26.11.2020

Diego Armando Maradona, legendă a fotbalului argentinian și mondial, a murit cel mai probabil din cauza unui stop cardiorespirator.

Vestea a apărut miercuri seară în presa argentiniană. Ziarul Clarin vorbește despre „un stop cardiorespirator” suferit de Maradona în casa sa din Tigre, unde s-a stabilit după operația pe creier.

Trei ambulanțe au ajuns la locuința fotbalistului, conform Clarin.

Diego Maradona tocmai împlinise 60 de ani la sfârșitul lunii octombrie

Maradona avea 60 de ani și a fost externat de zece zile din spital, după o operație delicată de îndepărtare a unui cheag de sânge. Operația pentru îndepărtarea cheagului de pe creier a avut loc „în condiții mai bune decât se aștepta. A durat o oră și jumătate”, spuneau reprezentanții clinicii unde a fost operat Maradona, potrivit Mediafax.

Și fosta parteneră a lui Maradona, Veronica Ojeda, confirmase succesul operației. Maradona tocmai împlinise 60 de ani pe 30 octombrie.

Unul dintre cei mai buni jucători din toate timpurile

Unul dintre cei mai buni jucători din toate timpurile, Maradona era căpitan atunci când Argentina a câștigat Cupa Mondială în 1986, după o serie sublimă de performanțe individuale. Maradona a jucat pentru Barcelona și Napoli, câștigând două titluri de Seria A cu echipa italiană.

Maradona a marcat 34 de goluri în timpul celor 91 de apariții pentru Argentina, reprezentându-i în patru Campionate Mondiale, scrie BBC.

Totodată, Maradona a dus țara în finală în 1990, acolo unde au fost înfrânți de Republica Federală Germania, înainte să îi conducă din nou în Statele Unite în 1994, însă a fost trimis acasă după ce nu a trecut un test anti-drog pentru efedrină. În timpul celei de-a doua jumătate a carierei sale, Maradona s-a luptat cu o dependență de cocaină și a primit o interdicție de 15 luni după ce a înregistrat un rezultat pozitiv la testul anti-drog în 1991. Maradona s-a retras din fotbal în 1997, la împlinirea vârstei de 37 de ani.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase