Home » Cultură » Noaptea Cercetătorilor la Muzeul Antipa: Cum să extragi ADN din fructe

Noaptea Cercetătorilor la Muzeul Antipa: Cum să extragi ADN din fructe

Noaptea Cercetătorilor la Muzeul Antipa: Cum să extragi ADN din fructe
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 27.11.2020

Noaptea Cercetătorilor la Muzeul Antipa se va desfășura în acest an online, participanții putând afla informații noi despre arta împăierii animalelor sau cum să extragă ADN din fructe.

„Vineri vă invităm să participați alături de noi la Noaptea Cercetătorilor, ediție desfășurată anul acesta online pe pagina de Facebook a Muzeului Naţional de Istorie Naturală ‘Grigore Antipa’! Vizitatorii noștri virtuali vor putea urmări online prezentările făcute de specialiștii muzeului de la orele 17.00, 18.00 și 19.00”, anunță Muzeul Antipa.

Evenimentul face parte din „Noaptea Europeană a Cercetătorilor, Doing Research at Midnight in ROmania”.

La ora 17.00, colegul nostru Radu Pană, specialist în taxidermie (arta împăierii animalelor), vă va dezvălui din tainele meseriei de taxidermist. Veți afla, cu această ocazie, de ce Laboratorul de Restaurare – Taxidermie are un rol important în conservarea și restaurarea unor bunuri de importanță științifică și cum se obțin piesele care îmbogățesc colecțiile unui muzeu de științele naturii. De la ora 18:00 veți afla de la Dr. Andrei Ștefan, specialist în cadrul Laboratorului de Biologie Moleculară, cum să extragi ADN din fructe, un lucru care pare complicat la prima vedere. Așadar, în această seară ne vom transforma din bucătari, în cercetători și vom extrage ADN din fructe utilizând substanțe la îndemâna oricui prin casă precum spirtul, sarea de masă și detergentul de vase”, transmite muzeul.

Potrivit sursei citate, de la ora 19.00, cei pasionați de entomologie vor avea ocazia să participe la prezentarea diverselor tehnici de preparare a fluturilor de către Mariana Chioibașu și Ionela Marin din cadrul Compartimentului Evidență și Conservare.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase