Home » Cultură » Poemul simfonic Vox Maris de George Enescu poate fi vizionat online în perioada sărbătorilor

Poemul simfonic Vox Maris de George Enescu poate fi vizionat online în perioada sărbătorilor

Poemul simfonic Vox Maris de George Enescu poate fi vizionat online în perioada sărbătorilor
Sursa foto: Facebook London Symphony Orchestra
Publicat: 24.12.2020

Poemul simfonic Vox Maris de George Enescu, în interpretarea London Symphony Orchestra, dirijată de Gianandrea Noseda, poate fi vizionată gratuit, online, începând de joi, 24 decembrie, până în ultima zi a anului 2020, anunță organizatorii Festivalului Internațional George Enescu.

Poemul simfonic Vox Maris este interpretat de London Symphony Orchestra, dirijată de Gianandrea Noseda și Corul Academic al Radiodifuziunii Române condus de Ciprian Țuțu, avându-l ca solist pe tenorul Cosmin Ifrim. Concertul a avut loc în ediția din 2019 a Festivalului, pe scena Sălii Palatului din București.

Înregistrarea va fi oferită pe site-ul www.festivalenescu.ro.

O nemaiauzită şi luxuriantă dispunere orchestrală

Ideea poemului simfonic Vox Maris l-a preocupat pe George Enescu încă din 1925, dar desăvârșirea lucrării a fost un proces de lungă durată. Compusă pentru soprană, tenor, cor și orchestră, sub formă de sonată liberă, și dedicată amintirii pianistei Elena Bibescu, Vox Maris a avut premiera la București postum, în 1965.

Libretul poemului este scris de Enescu, plecând de la un text francez și breton de Willy. Originalitatea sonoră a lucrării își are esența, în opinia compozitorului și muzicologului Pascal Bentoiu, “într-o nemaiauzită şi luxuriantă dispunere orchestrală, ce cu greu îşi găseşte perechea în toată muzica secolului XX”, potrivit Mediafax.

London Symphony Orchestra va concerta și în cadrul Festivalului Internațional George Enescu din 2021

London Symphony Orchestra va concerta și în cadrul Festivalului Internațional George Enescu din 2021, sub bagheta lui Sir Simon Rattle, iar poemul simfonic Vox Maris va fi interpretat în această ediție de Mariinsky Theatre Orchestra, cu maestrul Valery Gergiev la pupitru.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase