Home » Cultură » Festival de film pentru un singur spectator, pe o insulă pustie

Festival de film pentru un singur spectator, pe o insulă pustie

Festival de film pentru un singur spectator, pe o insulă pustie
Insula Hamneskar / Credit foto: Profimedia
Publicat: 03.02.2021

O asistentă medicală aleasă din 12.000 de candidați participa la proiecțiile Festivalului de Film Gothenburg pe insula Hamneskar în deplină singurătate.

Festival de film pentru un singur spectator. Un experiment social lansat de cel mai important eveniment cinematografic suedez, Festivalul de Film de la Göteborg, care a ales un loc special pentru proiecții, și anume mica insulă Hamneskar. Insula găzduiește doar un far și o cabană mică.

O tânără asistentă medicală, Lisa Enroth, a fost selectată din 12.000 de aspiranți să participe la proiecții. După ce a petrecut un an dificil în spital, din 29 ianuarie și până pe 8 februarie are la dispoziție 60 de proiecții de film și mâncare cât cuprinde pentru a le savura singură, fără telefon sau computer.

„Este o oportunitate pentru mine ca asistentă să am timp să mă gândesc și să fiu singură”, a declarat ea pentru Associated Press, înainte de a pleca pe insulă.

Lecții învățate în timpul pandemiei

Jonas Holmberg, directorul artistic al celui de-al 44-lea Festival de Film din Goteborg, speră că experiența va ajuta să înțelegem la ce a dus pandemia în relația noastră cu cinematografia.

Și câștigătorii unei loterii au ocazia de a participa la festival, având la dispoziție un cinematograf cu 707 de locuri și un stadion de hochei din Göteborg cu 12.000 de locuri, însă aceeași persoană nu poate participa la mai multe proiecții, potrivit Mediafax. Mai mult, filmele sunt disponibile online cu un abonament.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase