Home » Cultură » Renoir, Picasso, Matisse și Munch se întâlnesc, la Castelul Cantacuzino, în expoziția Great Artists

Renoir, Picasso, Matisse și Munch se întâlnesc, la Castelul Cantacuzino, în expoziția Great Artists

Renoir, Picasso, Matisse și Munch se întâlnesc, la Castelul Cantacuzino, în expoziția Great Artists
Sursa foto: Castelul Cantacuzino Facebook
Publicat: 11.04.2021

Peste 60 de litografii și gravuri ale unora dintre cei mai mari artiști ai lumii, printre care Pablo Picasso, Pierre-Auguste Renoir, Henri Matisse, Salvador Dali, vor fi expuse, începând cu 16 aprilie, în Castelul Cantacuzino, în expoziția “Great artists of the world – colecţia av. George Șerban”.

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 16 aprilie, la ora 16.00, în Galeria de Artă a Castelului Cantacuzino și vor fi prezenți avocatul și colecționarul George Șerban, curatorii expoziției, Alexandru Chituță și Raluca Polea, și Kurt Neuschitzer, CEO al Castelului Cantacuzino.

Cele peste 60 de lucrări sunt semnate de Pablo Picasso, Gustav Klimt, Pierre-Auguste Renoir, Henri Matisse, Salvador Dali, Toulouse Lautrec, Edvard Munch, Marc Chagall, Amedeo Modigliani, Marino Marini, Max Ernst, Paul Klee, Joan Miro, Victor Vasarely, Rene Magritte și mulți alții.

“Vreau să-i mulțumesc colecționarului George Șerban pentru frumoasa colaborare și pentru faptul că ne-a ales să fim parte a proiectului său extraordinar. Știți că iubim litografiile, că iubim pictura și sculptura, iar această pandemie nu ne-a oprit din a vă arăta frumusețea acestei lumi a creației. Sperăm ca aceste lucrări să vă bucure și să vă inspire”, a declarat Kurt Neuschitzer.

Artiști celebri care au marcat istoria artei

Printre lucrările ce vor prezentate publicului se află și celebrele “Scream/ Strigătul”, de Edvard Munch, “Domnișoarele din Avignon”, de Pablo Picasso, “Jazz”, de Henri Matisse, “Decalcomanie/ Decalcomania”, de Rene Magritte, și “The Seated Clowness”, de Toulouse – Lautrec, potrivit Mediafax.

“Sunt prezenţi aici (la Castelul Cantacuzino – n.red) 30 de artiști celebri ce au marcat istoria artei, sunt fondatori și creatori de școală, de stiluri, sunt stâlpi și coloane frumoase și unice, din marele templu al artei universale. Iar pentru iubitorii de artă dar și pentru artiștii contemporani mai entuziaști, sunt pildă, inspiraţie și resursă. În demersul nostru de selecţie, am căutat să explicăm limba comună a picturii europene a sfârșitului de secol XIX și începutul celui de al XX-lea”, a declarat dr. Alexandru Chituță, unul dintre curatorii expoziției.

Castelul Cantacuzino a fost construit în 1911, la cererea prințului Gheorghe Grigore Cantacuzino, monumentul devenit istoric fiind la inaugurarea sa una dintre cele mai moderne construcții din Europa.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase