Home » Cultură » „Prințul Philip”, un documentar biografic exclusiv în România

„Prințul Philip”, un documentar biografic exclusiv în România

Publicat: 14.04.2021

B1 TV va difuza vineri seară, de la ora 22:00, în exclusivitate, documentarul biografic „PRINȚUL PHILIP”.

Filmul prezintă viața Ducelui de Edinburgh încă de la venirea sa pe lume, pe insula Corfu, în Grecia. Deși s-a născut într-o familie cu ”sânge albastru”, parte a monarhiei Greciei, acesta a fost foarte sărac în copilărie. Tatăl său a fost arestat, dar a fost salvat de către intervenția britanicilor, iar în cele din urmă, familia a fost forțată să părăsească Grecia.

Copilăria și adolescența și le-a petrecut în Franța, în Germania, iar mai apoi în Marea Britanie, departe de mama sa, care a fost internată într-un spital de boli mintale, dar și de restul familiei.

Un copil și, mai apoi, un tânăr greu încercat de viață, acesta a continuat să lupte pentru a-și croi propriul drum.

În 1939 s-a înrolat în Marina Regală și a luptat în Al Doilea Război Mondial, devenind erou al Marii Britanii.

Controversele din familia Prințului Philip

Documentarul prezintă și legăturile pe care surorile sale le-au avut cu importante personaje din tabăra Germaniei naziste, un subiect foarte controversat și care a fost îndelung dezbătut.

De asemenea, filmul prezintă și modul în care Prințul Philip și Regina Elisabeta a II-a s-au cunoscut, corespondența dintre ei, dar și intrigile care au existat înainte de căsătoria acestora. Prințul Philip a renunțat la titlurile sale regale ale Greciei și Danemarcei, apoi s-a convertit la anglicanism, pentru a fi acceptat de către familia regală britanică.

Rolul Prințului Philip în monarhia britanică, pe parcursul secolelor al XX-lea și al XXI-lea, este amplu prezentat.

În acest documentar apar imagini rare cu Regele Mihai, văr cu Prințul Philip, dar și filmari cu Prințul Charles, din copilăria acestuia, cu Prințesa Diana, cu Prințul William și Prințul Harry .

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase