Home » Cultură » Casa scriitorului vrâncean Duiliu Zamfirescu a fost donată Consiliului Județean Vrancea

Casa scriitorului vrâncean Duiliu Zamfirescu a fost donată Consiliului Județean Vrancea

Casa scriitorului vrâncean Duiliu Zamfirescu a fost donată Consiliului Județean Vrancea
Publicat: 22.04.2021

Casa din comuna Vîrteșcoiu care a aparținut celebrului scriitor și om de stat vrâncean Duiliu Zamfirescu a fost donată miercuri Consiliului Județean Vrancea, pentru transformarea acesteia în casă memorială.

Actele notariale privind donația casei și terenului din comuna Vîrteșcoiu au fost semnate de Nicolas Duiliu Zamfirescu și Cătălin Toma, președintele CJ Vrancea.

Reprezentantul moștenitorilor, Nicolas Duiliu Zamfirescu, stabilit în Franța, la Paris, a venit la Focșani special pentru a semna actele de donație

„Această donație, eu și familia o facem cu mare plăcere, este o bucurie, ne apropie mai mult de zona Vrancei. Vă promit oficial că vom participa cu toții la crearea părții interioare a casei memoriale, cu numeroase obiecte personale, tablouri, scrisori și documente, care vor căpăta o valoare importantă și pentru noi, pentru că nu au mai fost expuse. Noi, copiii și nepoții noștri vom avea un loc unde să ne reunim, e ceva simbolic pentru familia noastră”, a spus Nicolas Duiliu Zamfirescu, în calitate de reprezentant al celor 4 moștenitori ai scriitorului, potrivit Mediafax.

Există posibilitatea de accesare a fondurilor pentru reabilitare

Președintele CJ Vrancea, Cătălin Toma, a anunțat că în cadrul noului exercițiu financiar european, prin Programul Operațional Regional 2021-2027 există posibilitatea de accesare a fondurilor pentru reabilitarea viitoarei case memoriale Duiliu Zamfirescu, care se află situată într-o pitorească zonă viticolă.

CJ Vrancea a acceptat în 16 aprilie oferta de donație a terenului și casei ce au aparținut scriitorului Duiliu Zamfirescu, declararea ca bun de uz și de interes public județean și includerea în domeniul public al județului Vrancea, în vederea consolidării, restaurării și transformării în Casa Memorială Duiliu Zamfirescu.

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase