Home » Cultură » Ediția aniversară TIFF. Proiecția de deschidere a festivalului are loc simultan în 20 de orașe

Ediția aniversară TIFF. Proiecția de deschidere a festivalului are loc simultan în 20 de orașe

Ediția aniversară TIFF. Proiecția de deschidere a festivalului are loc simultan în 20 de orașe
Sursa foto: Facebook
Publicat: 23.07.2021

Festivalul Internațional de Film Transilvania va începe vineri cu o proiecție realizată simultan în 20 de orașe din România. În cadrul festivalului este programat și un show al unui celebru dansator.

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) se va desfășura în perioada 23 iulie – 1 august.

Este o ediție aniversară, care marchează 20 de ani de la lansarea festivalului. De aceea, organizatorii au decis ca proiecția din deschidere să nu aibă loc doar în Piața Unirii din Cluj-Napoca, ci și în alte 19 localități din țară.

Potrivit organizatorilor TIFF, festivitatea se va vedea, în paralel, pe marile ecrane din Alba Iulia, Arad, Bistrița, Borșa, Brașov, Criț (județul Brașov), Florești (județul Cluj), Iași, Lugoj, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Salonta, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Sighet, Târgu Mureș și Toplița, potrivit Mediafax.

Un maraton de filme românești

În cadrul festivalului, celebrul dansator Sergei Polunin va fi prezent pentru prima dată în România, pe 29 iulie, la Castelul Banffy din Bonțida.

Ediția aniversară mai cuprinde un maraton de filme românești, un atelier destinat celor pasionaţi de film și fotografie și discuții tematice cu actori și regizori cunoscuți.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase