Home » Cultură » 75 de ani de la „Micul prinț”, două ediții noi speciale

75 de ani de la „Micul prinț”, două ediții noi speciale

75 de ani de la „Micul prinț”, două ediții noi speciale
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 14.09.2021

„Micul prinț”, cartea lui Antoine de Saint-Exupery, se apropie de împlinirea a 75 de ani. Este una din cele mai răspândite cărți din lume, din care s-au vândut 200 de milioane de exemplare. Două ediții speciale vor apărea cu ocazia aniversării.

Thomas Rivière, strănepotul scriitorului, a creat o ediție dublă specială a capodoperei literare, care va fi publicată în următoarele zile.

Cele două ediții, create în colaborare cu deținătorii drepturilor de autor și Gallimard Jeunesse, vor fi apoi puse în vânzare la începutul lunii octombrie.

Coperta volumului adresată publicului larg va fi semnată de Joann Sfar, desenator, ilustrator, regizor și producător de film francez.

Ediție limitată în 500 de exemplare

Ediția specială, însă, limitată la doar 500 de exemplare, va fi vândută exclusiv în magazinul „Petit Prince” din Paris și va fi ilustrată de artistul italian Gabriele Dell’Otto, renumit pentru lucrările sale pe coperțile benzilor desenate Marvel, potrivit Mediafax.

Particularitatea, în comparație cu edițiile anterioare, este că edițiile speciale reunesc nu numai textul și desenele originale, ci și mărturiile a aproximativ 30 de autori și artiști de renume din întreaga lume, care, prin cuvinte și desene, își expun legătura personală cu personajul creat de Antoine Saint-Exupery.

Ambele volume conțin, printre altele, comentariile lui Hugo Pratt, Albert Uderzo.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase