Home » Cultură » Sala Mare a Teatrului Național București a primit numele actorului Ion Caramitru

Sala Mare a Teatrului Național București a primit numele actorului Ion Caramitru

Sala Mare a Teatrului Național București a primit numele actorului Ion Caramitru
Credit foto: Hepta
Publicat: 17.09.2021

Sala Mare a Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București a primit joi numele actorului Ion Caramitru.

„A fost un privilegiu să pot participa astăzi la ceremonia de schimbare a denumirii Sălii Mari a Teatrului Național „I.L. Caragiale” București, în Sala Ion Caramitru. Alături de oameni care l-au cunoscut pe maestrul Caramitru am făcut un gest de normalitate. Astfel, ne asigurăm că moștenirea culturală lăsată de domnia sa va ajunge la generațiile viitoare”, a anunțat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Acesta a spus că atât din poziția sa de ministru al Culturii, de manager al Teatrului Național „I. L. Caragiale” București sau de actor, Ion Caramitru s-a pus în slujba excelenței și a schimbat realitatea cunoscută: „Numele său este strâns legat de patrimoniul românesc și de modul în care astăzi ne raportăm la păstrarea și valorificarea lui, de UNITER al cărei președinte a fost ales chiar din 1990 de la constituirea acestei uniuni teatrale, dar și de Gala pe care o prezenta în fiecare an și, nu în ultimul rând, de Revoluția din 1989”.

Ion Caramitru a murit la Spitalul Elias din Capitală

Ministrul Culturii este convins că „toți l-am privit pe omul Caramitru cu admirație și îmi doresc ca toți cei care vor păși în Sala Ion Caramitru să îi cinstească memoria prin aprecierea teatrului și prin aplauze, așa cum și maestrul și-ar fi dorit”.

Ion Caramitru a murit în 5 septembrie la Spitalul Elias din Capitală, unde era internat de mai bine de trei săptămâni. A fost actor de teatru și film, regizor și politician român. Din anul 1990 a fost președinte al UNITER, iar din 2005 a ocupat funcția de director al Teatrului Național din București. A fost ministru al Culturii între 1996 și 2000, în cabinetul condus de Victor Ciorbea.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase