Home » Cultură » Angela Merkel, în centrul unui documentar de excepţie difuzat de B1 TV, duminică, de la ora 15.45

Angela Merkel, în centrul unui documentar de excepţie difuzat de B1 TV, duminică, de la ora 15.45

Publicat: 23.09.2021
Angela Merkel, în centrul unui documentar de excepţie difuzat de B1 TV, duminică, de la ora 15.45
Credit foto: Hepta

Postul B1 TV va difuza duminică, ora 15:45, un documentar de excepție despre Angela Merkel, cancelarul Germaniei, una dintre cele mai influente personalități politice din ultimii 20 de ani.

Filmul prezintă povestea primului cancelar femeie din istoria Germaniei, de la copilărie și adolescență, până la intrarea în viața politică și ascensiunea sa din anii 2000, dar și rolul Germaniei în Europa și în lume.

George W.Bush şi Jean-Claude Juncker vorbesc despre Merkel

În cadrul acestui documentar vorbesc despre Angela Merkel alți lideri importanți ai lumii, atât apropiați și aliați, cât și persoane cu care s-a aflat în conflict pe parcursul anilor.

Dintre interviurile special realizate pentru acest documentar le vom aminti pe cele cu George W.Bush, Tony Blair, Francois Hollande, Dmitry Medvedev, Yanis Varoufakis, Jean-Claude Juncker, Niall Ferguson.

De asemenea, sunt prezentate și relațiile pe care aceasta le-a avut cu Donald Trump, Vladimir Putin, Jacques Chirac, Nicolas Sarkozy, Boris Johnson și alții, o sinteză a peste 500 de vizite internaționale.

Ce teme mai abordează documentarul?

Anexarea Crimeei, migrația, conflictele din Orientul Mijlociu, terorismul, atentatele din SUA și Europa, criza economică din 2007-2008, North Stream, Brexit sunt doar o parte din subiectele abordate în acest film.

Documentarul este produs în august 2021 de către Deutsche Welle și va fi difuzat de postul B1 TV duminică, ora 15:45, în ziua alegerilor din Germania.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase