Home » Cultură » Schițe ale lui Muhammad Ali, vândute la prețuri incredibile la o licitație organizată la New York

Schițe ale lui Muhammad Ali, vândute la prețuri incredibile la o licitație organizată la New York

Publicat: 07.10.2021
Schițe ale lui Muhammad Ali, vândute la prețuri incredibile la o licitație organizată la New York
Sursa foto: Profimedia

O schiță reprezentând o luptă de box , realizată în creion de fetru, aparținând regretatului Muhammad Ali, a fost vândută cu peste 425.000 de dolari la o licitație organizată marți la New York, de zece ori mai mult decât estimările minime inițiale.

Licitația a scos la vânzare lucrări de artă puțin cunoscute ale marelui pugilist, unele dintre ele fiind adjudecate cu mult peste estimări, informează Reuters.

Schița, numită „Sting Like a Bee” și desenată pe hârtie, în 1978, a fost cea mai căutată lucrare dintre cele peste 20 de picturi, desene și schițe ale fostului campion la categoria grea, care reflectă interesul lui Ali pentru religie, justiție socială și propria carieră.

Lucrarea fusese estimată înainte de vânzare la o valoare de 40.000-60.000 de dolari.

26 de lucrări de artă ale lui Ali, vândute pentru 945.524 de dolari

„Ref, el a plutit ca un fluture și a înțepat ca o albină!”, se citește în bulele de discurs ale unui boxer pus la pământ de un adversar ale cărui brațe sunt ridicate în semn de victorie. Ali a folosit celebra frază pentru a descrie stilul său de box.

Licitatorii de la Bonhams au declarat că 26 de lucrări de artă ale lui Muhammad Ali au fost vândute pentru un total de 945.524 de dolari, de peste trei ori mai mult decât limita inferioară a estimărilor. „Sting Like A Bee” a fost cumpărată de un colecționar de suveniruri ale lui Ali, rezident în Marea Britanie, a precizat Bonhams. Ceilalți cumpărători nu au fost identificați.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase