Home » Cultură » Tina Turner și-a vândut drepturile muzicale. Ce se va întâmpla cu întregul său catalog său muzical

Tina Turner și-a vândut drepturile muzicale. Ce se va întâmpla cu întregul său catalog său muzical

Publicat: 09.10.2021
Tina Turner și-a vândut drepturile muzicale. Ce se va întâmpla cu întregul său catalog său muzical
Sursa foto: Profimedia

Tina Turner și-a vândut drepturile asupra catalogului său muzical, care include hituri precum The Best și Nutbush City Limits, către compania de editare muzicală BMG.

De asemenea, BMG a achiziționat drepturile asupra numelui și imaginii lui Tina Turner pentru viitoarele contracte de sponsorizare și comercializare.

Compania nu a dezvăluit suma plătită, dar surse din industrie au declarat că ar fi vorba de peste 50 de milioane de dolari.

Tina Turner a declarat că este încrezătoare că muzica ei se află „pe mâini de încredere”. În vârstă de 81 de ani, Tina Turner este una dintre cele mai cunoscute vedete din istoria muzicii pop.

Printre cele mai mari hituri ale lui Tina Turner

Născută Anna Mae Bullock în Tennessee, s-a alăturat trupei lui Ike Turner ca solistă de acompaniament la vârsta de 18 ani. În decurs de doi ani, a devenit vedeta spectacolului, iar duo-ul a înregistrat o serie de hituri, precum A Fool In Love, River Deep, Mountain High și Nutbush City Limits, anunță BBC.

Ike și Tina s-au căsătorit în 1962, dar relația lor a fost turbulentă, iar ea a intentat divorț în anii ’70.

Cariera solo a lui Turner a făcut un salt, cu cinci albume de platină, inclusiv Private Dancer din 1984, care a primit de trei ori discul de platină în Marea Britanie.

Printre cele mai mari hituri ale ei se numără piesa care dă titlul acelui disc, What’s Love Got To Do With It, The Best, Steamy Windows și Goldeneye, tema unui film Bond. A primit 12 premii Grammy și va intra în Rock & Roll Hall Of Fame ca artistă solo în octombrie – a doua ei intrare în panteon după admiterea alături de Ike Turner în 1991.

BMG intenționează să prezinte munca lui Turner unor noi audiențe, în special pe platformele de streaming și de socializare axate pe muzică, precum TikTok.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase