Home » Cultură » Lucrări de reabilitare la Muzeul Național „George Enescu” de peste 6 milioane de euro

Lucrări de reabilitare la Muzeul Național „George Enescu” de peste 6 milioane de euro

Publicat: 11.11.2021
Lucrări de reabilitare la Muzeul Național „George Enescu” de peste 6 milioane de euro
Sursa foto: Shutterstock

Lucrările de reabilitare a Muzeului Național „George Enescu” au început, a anunțat Ministerul Culturii. Valoarea lucrărilor depășește 6 milioane de euro.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a discutat, odată cu începerea lucrărilor de reabilitare, cu antreprenorul care a câștigat licitația publică, finalizată după 3 ani de la începerea acesteia, din cauza contestațiilor.

„Îmi doresc ca, peste 2 ani, publicul să se bucure, din nou, de un spațiu mai generos destinat Muzeului Național George Enescu, care va ocupa 85% din totalul imobilului. Este modul onest prin care putem să îi păstrăm memoria vie maestrului George Enescu. Palatul Cantacuzino, un reper arhitectural pentru români, a fost inclus încă din 2007 în Lista Monumentelor Patrimoniului European. Lucrările de restaurare au fost deja demarate, iar o echipă impresionantă de restauratori are grijă să păstreze autenticitatea acestui lăcaș cultural”, a declarat Bogdan Gheorghiu.

Investițiile în cultură contribuie la o vizibilitate mai mare a României

Acesta a spus că investițiile în cultură contribuie la o vizibilitate mai mare a României în afara granițelor și, implicit, la creșterea numărului de vizitatori.

„Totodată, pentru artiști îmi doresc ca acesta să devină un hub creativ care să încurajeze expresia și inițiativele culturale. Sper să ne revedem peste 2 ani și să putem deschide ușile, printr-o manifestare așa cum se obișnuia pe vremea Nababului”, a mai spus ministrul Culturii.

Contractul de reabilitare a fost semnat în luna iunie 2021. Valoarea investiției depășește 6 milioane de euro, fără TVA, iar durata contractului este de 24 de luni. Finanțarea este făcută dintr-un împrumutul acordat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE).

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase