Home » Cultură » Un film indian a depășit Închisoarea îngerilor și Nașul. Pelicula conduce clasamentul IMDB

Un film indian a depășit Închisoarea îngerilor și Nașul. Pelicula conduce clasamentul IMDB

Un film indian a depășit Închisoarea îngerilor și Nașul. Pelicula conduce clasamentul IMDB
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 18.11.2021

Jai Bhim, un film în limba tamilă, a urcat pe primul loc în topul filmelor întocmit de utilizatorii IMDB, devansând filme precum The Shawshank Redemption (Închisoarea îngerilor) și The Godfather (Nașul).

Filmul este cel mai recent dintr-o serie de pelicule indiene dure, care prezintă povești despre represiunea daliților, cea mai de jos castă hindusă, scrie jurnalistul de film Aseem Chhabra.

Daliții reprezintă aproximativ 20% din populația Indiei și, în ciuda legilor care îi protejează, continuă să se confrunte cu discriminarea și violența.

Titlul Jai Bhim se traduce prin „Trăiască Bhim”, un slogan popularizat de adepții lui BR Ambedkar, un învățat și lider dalit, care a fost arhitectul principal al Constituției Indiei și, de asemenea, primul ministru al justiției din țară.

Jai Bhim, parte dintr-o nouă mișcare din cinematografia tamilă

Regizat de TJ Gnanavel și susținut de starul tamil Suriya, filmul spune povestea adevărată a unui avocat care a luptat pentru o petiție depusă de o femeie însărcinată al cărei soț a fost plasat în custodia poliției și ulterior declarat dispărut, relatează BBC.

Jai Bhim face parte dintr-o nouă mișcare din cinematografia tamilă, în care mai mulți regizori tineri relatează povești despre represiunea împotriva daliților.

Jai Bhim nu a fost lansat în cinematografe, așa că nu există cifre de box office care să susțină popularitatea sa.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase