Home » Cultură » Brit Awards 2022. Adele a câștigat detașat, însă cine este cel mai premiat artist din istoria galei?

Brit Awards 2022. Adele a câștigat detașat, însă cine este cel mai premiat artist din istoria galei?

Brit Awards 2022. Adele a câștigat detașat, însă cine este cel mai premiat artist din istoria galei?
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 10.02.2022

Adele a câștigat trei din cele patru premii principale la Brit Awards, premiile industriei muzicale britanice, unde a oferit și o interpretare deosebită a piesei sale I Drink Wine.

Cântăreața a câștigat premiul pentru cel mai bun artist, cel mai bun album și cel mai bun cântec al anului pentru Easy on Me, scrie BBC.

Ed Sheeran a fost încoronat și el compozitor al anului la O2 Arena din Londra, unde a interpretat hitul său Bad Habits alături de rockerii de la Bring Me the Horizon.

Dua Lipa a câștigat celălalt mare premiu al serii, deoarece utilizatorii TikTok au votat pentru ea și nu pentru Adele ca fiind cel mai bun artist pop/R&B.

Cine este cel mai premiat artist din istoria Brit Awards?

Aceasta înseamnă că, cel puțin pentru moment, Robbie Williams rămâne în fața lui Adele, fiind cel mai premiat artist din istoria Brits, cu 13 premii.

Ceremonia a fost găzduită pentru prima dată de Mo Gilligan, care i-a luat locul (la „Mo-2 Arena”, așa cum a redenumit-o) lui Jack Whitehall.

Comicul l-a ironizat pe premierul Boris Johnson în legătură cu controversa party-gate-ului.

Un alt moment a fost oferit de câștigătoarea premiului pentru cel mai bun artist nou, Little Simz, căreia i s-a alăturat pe scenă actrița Emma Corrin, din The Crown, în timpul unui medley de piese de pe albumul ei apreciat de critici, Sometimes I Might Be Introvert.

Abba au fost nominalizați ultima dată la Brit Awards în 1977

În altă parte a serii, chitaristul trupei Rolling Stones, Ronnie Wood, a fost prezent pentru a-i înmâna premiul pentru cel mai bun rock/alternativ lui Sam Fender.

Abba au fost nominalizați ultima dată la Brit Awards în 1977, pierzând în fața lui Simon & Garfunkel, iar marți au avut o soartă similară, deoarece Silk Sonic – alias Bruno Mars și Anderson .Paak – au luat premiul pentru cel mai bun grup internațional.

Billie Eilish a scăpat de concurența Oliviei Rodrigo și a câștigat premiul pentru cel mai bun artist internațional. Dar Rodrigo, în vârstă de 18 ani, care și-a făcut debutul live la premiile de anul trecut, s-a revanșat câștigând premiul pentru cel mai bun cântec internațional pentru Good 4U.

Printre ceilalți câștigători s-au numărat Wolf Alice pentru cel mai bun grup și Becky Hill pentru cel mai bun dans.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase