Home » Cultură » Steven Spielberg, invitat special al AIFF.6, va intra în dialog cu publicul din România

Steven Spielberg, invitat special al AIFF.6, va intra în dialog cu publicul din România

Publicat: 09.04.2022
Steven Spielberg, invitat special al AIFF.6, va intra în dialog cu publicul din România
Sursa foto: Profimedia

Regizorul american Steven Spielberg a acceptat invitația American Independent Film Festival de a intra într-un dialog cu publicul cinefil din România. Vineri, 15 aprilie, la Cinema Elvire Popesco, după proiecția filmului West Side Story va avea loc o conversație moderată de criticul Andrei Gorzo.

Spectatorii îi vor putea adresa propriile întrebări cunoscutului cineast, completând un formular în urma achiziționării unui bilet. Dialogul se va desfășura prin Zoom și va dura în jur de o oră, regizorul american dorind să-și aducă astfel contribuția la sprijinirea refugiaților ucraineni, prin intermediul festivalului.

American Independent Film Festival (AIFF) îi aduce în acest an un omagiu lui Spielberg, cu un triptic de neratat. Mai întâi, E.T. Extraterestrul, o capodoperă care împlineşte 40 de ani. Apoi, thriller-ul Duel (proiectat pe marele ecrane și în România în epoca ceauşistă cu titlul „Duel pe autostradă”), una dintre cele mai bune producţii de gen din ultima jumătate de secol. La doar 24 de ani, cu o virtuozitate tehnică incredibilă, Spielberg reușea să scoată suspans insuportabil din “piatră seacă” (în cazul de faţă, un buget minimalist).

West Side Story, cel mai recent succes al lui Steven Spielberg

Spectatorii AIFF.6 vor putea vedea şi West Side Story, cel mai recent succes al său, o a doua adaptare după muzicalul din 1957 cu acelaşi nume, care a fost recompensat în 2022 cu un premiu Oscar pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar (Ariana DeBose).

Sebastian Strasser, unul dintre primii cinci regizori de publicitate din lume, va susține masterclass-ul Advertising vs. Cinema. Strassser a primit peste 200 de premii internaționale pentru campaniile sale publicitare, la Cannes, London IAA și la New York Festival, realizate pentru brand-uri ca Mercedes Benz, Audi, BMW, Nissan, Vodafone sau Volkswagen – unul dintre clipurile pentru producătorul german de mașini, Kids on Steps, a fost inclus printre cele mai bune 20 de reclame ale secolului 21 de către Gunn Report în 2015. Primul său scurtmetraj, Happy End, a fost selectat la Berlinale în 2005. În 2016, s-a mutat în Los Angeles, unde a dezvoltat seria distopică Darklands în calitate de creator, scriitor și regizor, proiectul fiind selectat pentru producție de către Warner Bros. Pictures. Regizorul va împărtăși din experiența lui în domeniu și va explica cum se poate dezvolta o narațiune complexă într-un format scurt, fie reclamă, fie scurtmetraj.

Organizatorii AIFF.6 vor dona toate încasările din vânzarea biletelor

Răzvan Rădulescu, scriitor şi scenarist român, devenit şi regizor va susţine în colaborare cu Write a Screenplay For… masterclass-ul Script Consulting unde va pleca de la un exemple concret de scenariu şi va explica mecanismele narative ce trebuie urmărite pentru a dezvolta o poveste. Totodată, cineastul va prezenta detalii despre noul său workshop, Script Savages Club, dedicat regizorilor, scenariștilor și producătorilor de film.

Ambele masterclass-uri vor avea loc la Apollo 111, iar intrarea este liberă în baza unei invitații ce trebuie rezervată în prealabil pe Eventbook.ro.

Toate încasările ce revin organizatorilor din vânzarea biletelor pentru AIFF.6 vor fi donate.

Organizat de Asociația Cinemascop, AIFF.6 este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național*, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România și Uniunea Producătorilor de Film și Audiovizual din România – Asociația Română de Gestiune a Operelor din Audiovizual.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase