Home » Cultură » Test de cultură generală. Care este cel mai scump fruct din lume?

Test de cultură generală. Care este cel mai scump fruct din lume?

Test de cultură generală. Care este cel mai scump fruct din lume?
Pepene Yubari King. Foto: @Captain76/Wikimedia Commons/Domeniul public
Publicat: 14.03.2023

Cele mai scumpe fructe vin în diferite forme și dimensiuni și sunt selectate pentru atributele lor perfecte, de la greutatea și mărimea lor până la forma și profilurile de gust. Care este cel mai scump fruct din lume?

Fructe de lux pot fi găsite pe tot globul, de la Lost Gardens of Heligan din Regatul Unit până la marginile insulei Hokkaido din Japonia.

Unele sunt apreciate pentru formele lor neobișnuite, în timp ce altele își ating prețurile astronomice datorită regulilor stricte de control al calității care le dictează dimensiunea și greutatea optime.

Care este cel mai scump fruct din lume?

Cel mai scump fruct din lume este pepenele Yubari King. Aceste este originar de pe insula Hokkaido și are un preț de 45.000 de dolari per două bucăți.

Acest pepene cu pulpa de culoarea portocalei este un hibrid al altor pepeni dulci care sunt cultivați în districtul Yubari din Hokkaido, cultivați în sere folosind cenușă vulcanică și protejați de razele dăunătoare ale soarelui cu pălării.

Alte două soiuri de pepene galben folosite pentru a crea acest pepene includ Earl’s Favorite și Burpee’s Spicy Cantaloupe, ambele fiind folosite în mod obișnuit pentru a face băuturi precum Margaritas.

Acesta este semnificativ mai mare decât un pepene obișnuit, pepenele Yubari King mediu având aproximativ 2,5 kilograme.

Pepenii Yubari King sunt perfect rotunzi, cu coaja netedă, iar cultivatorii lasă o parte din tulpină atașată pentru a spori atractivitatea estetică pentru clienții lor.

Prețul mediu pentru un pepene galben Yubari King este de aproximativ 12.000 de dolari, dar în 2019 două bucăți au fost vândute împreună la o licitație pentru 45.000 de dolari, devenind cele mai scumpe fructe din lume la o diferență considerabilă.

Pepenii Yubari King nu sunt disponibili pentru vânzarea către public, acest lucru însemnând cei mai mulți oameni nu pot cumpăra unul, indiferent de avere.

În schimb, acești pepeni sunt de obicei oferiți drept cadouri între membrii aristocrației japoneze la Festivalul Fantomelor Chugen, un festival tradițional budist și taoist.

Top 10 cele mai scumpe fructe din lume

1. Yubari King Melon: 45.000 de dolari perechea;
2. Strugurii Ruby Roman: 8.400 de dolari un ciorchine;
3. Pepene verde Densuke: 6.100 de dolari bucata;
4. Taiyo no Tamago Mango: 3.000 de dolari perechea;
5. Ananas Lost Gardens of Heligan: 1.600 de dolari bucata;
6. Pepene pătrat: 800 de dolari bucata;
7. Căpșune Sembiyika Queen: 85 de dolari pachetul;
8. Dekopon Citrus: 80 de dolari pachetul;
9. Merele Sekai Ichi: 12 dolari bucata;
10. Pere în formă de Buddha: 9 dolari bucata.

Vă recomandăm să citiți și:

„Știți să faceți un cadou? Câteva sfaturi necesare pentru știutori și neștiutori”, publicate în… 1938. Unele sunt valabile și acum

Adam Rainer, un caz unic în istorie. S-a născut pitic, a murit uriaș

Povestea pensionarului care a furat un tablou al lui Francisco Goya

Jon Voight, un actor de Oscar, un tată de Jolie

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase